Springen naar inhoud

[scheikunde] zure melk


  • Log in om te kunnen reageren

#1

tasha

    tasha


  • 0 - 25 berichten
  • 24 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 oktober 2006 - 14:13

Zure melk ( melk met melkzuur) is dit een natuurlijke of synthetische stof?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 oktober 2006 - 14:31

Wat denk je zelf? Wat is jouw definitie van natuurlijk of synthetisch?

#3

zen

    zen


  • >25 berichten
  • 42 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 oktober 2006 - 14:33

Melkzuur of het 2-hydroxypropaanzuur komt voor in zure melk en zuurkool ook in het lichaam. Melkzuur kan door microben worden aangemaakt. Melkzuur is dus een natuurlijke stof, het ontstaat uit vergisting van melksuiker lactose.
groeten :oops:

#4

cipherIX

    cipherIX


  • >100 berichten
  • 181 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 oktober 2006 - 14:33

Het "melkzuur" (molecuul) in de melk is een natuurlijk-product.

Gegroet,
Martin

Synthetische Stoffen*: worden door chemici in een experiment gemaakt, of in chemische fabrieken ...
Natuurlijke Stoffen*: worden door levende cellen (bacterien, planten, dieren, etc.) gemaakt ...

#5

tasha

    tasha


  • 0 - 25 berichten
  • 24 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 oktober 2006 - 14:34

bedankt. Ik had dit wel gedacht maar iemand zei me dat dit een synthetische stof was.

#6

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 04 oktober 2006 - 14:57

Melkzuur wordt in fabrieken gemaakt door fermentatieprocessen met levende cellen. Is dit nu synthetisch of natuurlijk?

http://www.compostee.../materialen.htm

Er is geen verschil tussen een stof die 'synthetisch ' en 'natuurlijk' is gemaakt.

Er zijn wel stoffen die alleen 'natuurlijk'"of alleen "synthetisch" voorkomen

#7

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 oktober 2006 - 16:06

Naar mijn idee is een synthetisch product iets wat onmogelijk natuurlijk kan worden gemaakt, neem bijv een DNA oligo, een ddNTP, een gesynthetiseerde peptide.
Als melkzuur door bacterien in een fermentor wordt gevormd is dit op een natuurlijke manier geproduceerd.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures