[scheikunde] zure melk
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 24
[scheikunde] zure melk
Zure melk ( melk met melkzuur) is dit een natuurlijke of synthetische stof?
-
- Berichten: 2.399
Re: [scheikunde] zure melk
Wat denk je zelf? Wat is jouw definitie van natuurlijk of synthetisch?
-
- Berichten: 42
Re: [scheikunde] zure melk
Melkzuur of het 2-hydroxypropaanzuur komt voor in zure melk en zuurkool ook in het lichaam. Melkzuur kan door microben worden aangemaakt. Melkzuur is dus een natuurlijke stof, het ontstaat uit vergisting van melksuiker lactose.
groeten
groeten
-
- Berichten: 181
Re: [scheikunde] zure melk
Het "melkzuur" (molecuul) in de melk is een natuurlijk-product.
Gegroet,
Martin
Synthetische Stoffen*: worden door chemici in een experiment gemaakt, of in chemische fabrieken ...
Natuurlijke Stoffen*: worden door levende cellen (bacterien, planten, dieren, etc.) gemaakt ...
Gegroet,
Martin
Synthetische Stoffen*: worden door chemici in een experiment gemaakt, of in chemische fabrieken ...
Natuurlijke Stoffen*: worden door levende cellen (bacterien, planten, dieren, etc.) gemaakt ...
-
- Berichten: 24
Re: [scheikunde] zure melk
bedankt. Ik had dit wel gedacht maar iemand zei me dat dit een synthetische stof was.
Re: [scheikunde] zure melk
Melkzuur wordt in fabrieken gemaakt door fermentatieprocessen met levende cellen. Is dit nu synthetisch of natuurlijk?
http://www.composteerbaar.nl/materialen.htm
Er is geen verschil tussen een stof die 'synthetisch ' en 'natuurlijk' is gemaakt.
Er zijn wel stoffen die alleen 'natuurlijk'"of alleen "synthetisch" voorkomen
http://www.composteerbaar.nl/materialen.htm
Er is geen verschil tussen een stof die 'synthetisch ' en 'natuurlijk' is gemaakt.
Er zijn wel stoffen die alleen 'natuurlijk'"of alleen "synthetisch" voorkomen
-
- Berichten: 740
Re: [scheikunde] zure melk
Naar mijn idee is een synthetisch product iets wat onmogelijk natuurlijk kan worden gemaakt, neem bijv een DNA oligo, een ddNTP, een gesynthetiseerde peptide.
Als melkzuur door bacterien in een fermentor wordt gevormd is dit op een natuurlijke manier geproduceerd.
Als melkzuur door bacterien in een fermentor wordt gevormd is dit op een natuurlijke manier geproduceerd.