[scheikunde] zure melk

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 24

[scheikunde] zure melk

Zure melk ( melk met melkzuur) is dit een natuurlijke of synthetische stof?

Berichten: 2.399

Re: [scheikunde] zure melk

Wat denk je zelf? Wat is jouw definitie van natuurlijk of synthetisch?

Berichten: 42

Re: [scheikunde] zure melk

Melkzuur of het 2-hydroxypropaanzuur komt voor in zure melk en zuurkool ook in het lichaam. Melkzuur kan door microben worden aangemaakt. Melkzuur is dus een natuurlijke stof, het ontstaat uit vergisting van melksuiker lactose.

groeten :oops:

Berichten: 181

Re: [scheikunde] zure melk

Het "melkzuur" (molecuul) in de melk is een natuurlijk-product.

Gegroet,

Martin

Synthetische Stoffen*: worden door chemici in een experiment gemaakt, of in chemische fabrieken ...

Natuurlijke Stoffen*: worden door levende cellen (bacterien, planten, dieren, etc.) gemaakt ...

Berichten: 24

Re: [scheikunde] zure melk

bedankt. Ik had dit wel gedacht maar iemand zei me dat dit een synthetische stof was.

Re: [scheikunde] zure melk

Melkzuur wordt in fabrieken gemaakt door fermentatieprocessen met levende cellen. Is dit nu synthetisch of natuurlijk?

http://www.composteerbaar.nl/materialen.htm

Er is geen verschil tussen een stof die 'synthetisch ' en 'natuurlijk' is gemaakt.

Er zijn wel stoffen die alleen 'natuurlijk'"of alleen "synthetisch" voorkomen

Berichten: 740

Re: [scheikunde] zure melk

Naar mijn idee is een synthetisch product iets wat onmogelijk natuurlijk kan worden gemaakt, neem bijv een DNA oligo, een ddNTP, een gesynthetiseerde peptide.

Als melkzuur door bacterien in een fermentor wordt gevormd is dit op een natuurlijke manier geproduceerd.

Reageer