Springen naar inhoud

voedselvergiftiging/infectie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Guardian

    Guardian


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 oktober 2006 - 23:51

Beste mensen,
ik heb veel gezogt en ik blijf met 1 vraag over die ik niet kan beantworden.
de vraag luid:
Hoe kan je testen welk gerecht een infectie of vergiftiging kan veroorzaken?

mij lijkt het van niet maar zekerheid heb ik niet.
ik hoop dat iemand mij kan helpen met een goede uitleg en niet te moeilijke zins verband.

met vriendelijke groet,
Guardian

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 oktober 2006 - 05:40

Je kunt tellen hoeveel bacteriŽn er aanwezig zijn, maar dat duurt even.

#3

Guardian

    Guardian


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 oktober 2006 - 06:53

dat snap ik niet..

of je snapt me vraag niet..

#4

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 05 oktober 2006 - 08:11

Gewoon laten opeten en kijken wie er ziek wordt ofwel de praktijktest.

Maar preventief moet je kunnen aan geven welke infectie of vergiftiging je verwacht anders is het een vrijwel hopeloze zaak.
Een besmetting van kip met samonella kun je verwachten in een bedrijfskantine en is het zinvol hierop te testen.
Rattengif in dezelfde kip in de kantine zul je niet vinden omdat je er niet vooraf naar gaat zoeken.

#5

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 oktober 2006 - 10:19

Er zit natuurlijk ook een groot verschil tussen vergiftiging en infectie.
Een voedselvergiftiging kan je ook oplopen nadat je alle bacterien kapot hebt gekookt. Bij vergiftiging draait het meestal om de zeer schadelijke afgescheide toxinen van bacterien zoals van de Clostridium en de Stappylococcus.
Een voedsel infectie wordt veroorzaakt door het groeien van de bacterien zelf en dit is meestal minder ernstig.

Je zou dit kunnen testen door monsters van je gerecht op te kweken en kijken dmv reinstrijkjes welke bacterien er aanwezig zijn.

Er zijn ook assays om toxinen op te sporen maar die zijn denk ik vrij duur en niet beschikbaar voor consumenten.

#6

Guardian

    Guardian


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 oktober 2006 - 23:20

Oke ik begin het nu een beetje te snappen.

ik dank jullie voor jullie antworden :oops:

greetz guardian





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures