Springen naar inhoud

Amidase


  • Log in om te kunnen reageren

#1

sabina

    sabina


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 oktober 2006 - 18:34

[!] graag theorie over amidase, waar het geproduceerd wordt en wat is de werking daarvan. (uitgebreid a.u.b.)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 oktober 2006 - 18:45

Wat heb je zelf allemaal al gevonden en waar heb je gezocht? Dit is een hele algemene vraag wat bijna op het maken van een werkstuk lijkt....

#3

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 oktober 2006 - 19:14

Het is een enzym dat ammoniumgroepen vrijmaakt.

#4

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 13 oktober 2006 - 19:14

# Moderatoropmerking
Mag ik je er even op wijzen dat we weliswaar hier zijn om je te helpen maar niet om je al je werk uit handen te nemen?
Citaat uit de Algemene Regels: Het vragen om kant-en-klare (bediening) voorschriften of volledige uitleg willen hebben over een probleem ("Hoe doe ik dit?") is niet toegestaan - Chemieforum.nl is er om u te helpen bij specifieke problemen, maar niet voor complete voorschrift/uitleg - aanvragen.
Wees dus wat specifieker.
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

#5

Broekhem

    Broekhem


  • >100 berichten
  • 102 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 oktober 2006 - 10:33

Aminopeptidase komt oorspronkelijk uit pseudomonas putida. En wordt gebruikt om fenylalanine-amide om te zetten in L-fenyl-alaninezuur en een d-fenylalanine-amide. Het wordt vaak gemodificeerd in de E. coli bacterie.

Aminopeptidase heeft een goede activiteit tussen een pH van 7-11, en de beste activiteit tussen een pH van 9,0- en 9,5. Ook heeft Aminopeptidase een maximale activiteit bij 40 graden Celsius en is 52 kDa zwaar.

Aminopeptidase is gevoelig voor inhibitors zoals pCBM, iodoacetamide, dithiothreitol, EDTA, o-phenanthroline, phenylmethylsufonylfluoride, diisoptopylfluofosfaat.

Zo kan ik nog wel ff doorgaan.

Naja, nu heb ik denk ik al te veel gezegd :oops: , dus dit is dan al een begin voor je.

#6

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 14 oktober 2006 - 12:08

Klinkt eigenlijk een beetje bekend. BacteriŽn in de fabriek op hogeschool zuyd?

#7

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 oktober 2006 - 12:18

en is 52 kDa zwaar.

Hoe zwaar is het dan op de maan?

Ik zie liever molecuul massa. :oops:

#8

bteunissen

    bteunissen


  • >1k berichten
  • 1122 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 oktober 2006 - 09:29

Ik zie niet in wat je bedoelt? Of ben ik nu gek?

Wat is het verschil (en waarom is de ene beter dan de andere) tussen dalton/atomaire massa-eenheid ten opzichte van molecuul massa?

#9

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 oktober 2006 - 12:52

Ik praat over zwaar wat een aftreksel is van gewicht (dus de invloed van de zwaartekracht). Dalton is een eenheid voor massa en niet gewicht. Een dalton is wel hetzelfde overal.

Veranderd door Napoleon1981, 15 oktober 2006 - 12:54


#10

Broekhem

    Broekhem


  • >100 berichten
  • 102 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 oktober 2006 - 21:40

Klinkt eigenlijk een beetje bekend. BacteriŽn in de fabriek op hogeschool zuyd?

Jip :oops:





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures