Springen naar inhoud

mijn twee stoffen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

amoateng

    amoateng


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 oktober 2006 - 20:58

ik heb 2 stoffen van onze koelkast gehaald en ik heb die 2 samen gekookt (ik was nieuwsgierig omdat al die 2 stoffen zuren bevatten) en helemaal af laten koelen en dan in een flesje(de kleine spa blauw flesje) en ik deed die dop daarop en schudde het (gewoon voor de lol) na een paar dagen ging ik checken en het lijkt als of die 2 gemengde stoffen met iets in de lucht reageert want het flesje is wat 'zachter' geworden.. doordat lucht van daarin is verdwenen.. hebben jullie ideeen over wat er gebeurd kan zijn?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 15 oktober 2006 - 21:42

Kan een heleboel zijn. Wat heb je precies bij elkaar gekookt?
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

#3

amoateng

    amoateng


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 oktober 2006 - 22:05

sinaasappelsap (100% puur)en keuken azijn..

#4

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 16 oktober 2006 - 07:57

Tja wat kan dat zijn? Kennelijk zit er iets in je flesje dat zuurstof verbruikt? Of was je mengsel misschien nog niet helemaal afgekoeld?
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

#5

cipherIX

    cipherIX


  • >100 berichten
  • 181 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 oktober 2006 - 08:47

-- :oops: sinaasappelsap is niet '1' stof (~ zuur) - opgelost in water bevat het zekers: citroenzuur ( CH2(COOH)-COH(COOH)-CH2(COOH) ), vitamine-C, en nog vele (mij onbekende stoffen, zoals 'naturrlijke' smaak- en aroma-stoffen)
-- het azijnzuur bevat dan het azijnzuur ( CH3COOH ) en water

-- en je fles (Spa) - handelt het zich niet om een kunststoffles (PET = polyethyleentereftlaat ( (-O-(CH2)2-O-C(=O)-C6H4-C(=O)-)n ))? - doe het zelfde eens met alleen (verwarmde) azijnzuur, wanneer het resultaat hetzelfde is:- het krimpen van de warme lucht - het (zuur-)hydrolyseren van de kunststof - ...?

Gegroet,
Martin

Veranderd door cipherIX, 16 oktober 2006 - 08:48


#6

amoateng

    amoateng


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 oktober 2006 - 19:04

het was helemaal afgekoeld.. want 4 dagen later deed ik de dop open en het flesje werd weer hard maar nu s het weer zacht

Veranderd door amoateng, 16 oktober 2006 - 19:05


#7

cipherIX

    cipherIX


  • >100 berichten
  • 181 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 oktober 2006 - 07:26

:oops: -ik sta 'paf', zoals de gehele chemie-wereld-

Wat bedoel je nu met 'hard' en 'zacht' - de (vloeibare) inhoud, je mengsel van sinaasappelsap + azijn - of toch je flesje (spa-blauw) zelf (dus de kunststof) ???

#8

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 17 oktober 2006 - 10:27

Of probeer je te vertellen dat het zaakje zich steeds vacuum zuigt?

#9

Kini88

    Kini88


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 oktober 2006 - 12:01

Of degradeert de hele boel 8-[
Lijkt me geen optie maar toch de keten kan aanzuren?!
maar die kans is klein geloof ik. :oops:
met vriendelijke groet.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures