Springen naar inhoud

chloride aantonen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Raoul135

    Raoul135


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2006 - 18:29

Hallo

Ik heb een vraag, hoe toon je chloride in zuivel aan?

alvast bedankt

mvg. Raoul

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Chemistry Master

    Chemistry Master


  • >100 berichten
  • 219 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2006 - 18:33

AgCl? Ik weet alleen niet in hoeverre er "storende" stoffen in melk zitten...

Veranderd door Chemistry Master, 26 oktober 2006 - 18:34


#3

Raoul135

    Raoul135


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2006 - 18:36

hmmm, wat voor een eindproduct krijg je dan als je AgCL toevoegd?

#4

Chemistry Master

    Chemistry Master


  • >100 berichten
  • 219 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2006 - 18:55

Foutje, moet AgNO3 zijn.... :oops: zilver geeft complex met Cl- dus neerslag

#5

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 26 oktober 2006 - 19:05

Niet echt een complex, gewoon een zout dat niet in water oplost.

#6

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 26 oktober 2006 - 19:09

Een witte troebeling in melk, 8-[ ik denk niet dat je dat kunt zien.

Mischien behandelen met zuur hard afdraaien en de heldere tussenlaag gebruiken?

herstel van een niet slimme opmerking :oops:

Veranderd door Gerard, 26 oktober 2006 - 19:11


#7

Hovinsj1

    Hovinsj1


  • >100 berichten
  • 125 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2006 - 13:35

Is het in zo'n soort oplossing (suspensie) niet verstandiger om chloride aan te tonen met een ion specifieke electrode...???

sjouke

#8

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 27 oktober 2006 - 13:53

Als je verstandiger vervangt door handiger ben ik er er helemaal mee eens.
Conductometrich of gravimetrisch zou ook kunnen heb je ook gelijk de concentratie

#9

Chemistry Master

    Chemistry Master


  • >100 berichten
  • 219 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2006 - 14:08

En anders om nog terug te komen op die AgNO3... dan zou je het kunnen titreren met kaliumchromaat als indicator. Overigens ben ik wel met je eens dat een ionselectieve elektrode dan waarschijnlijk makkelijker is :oops:
En anders nog IC... maar ik weet niet of je daar toegang/beschikking over hebt...

Veranderd door Chemistry Master, 27 oktober 2006 - 16:05


#10

Lineke

    Lineke


  • 0 - 25 berichten
  • 25 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 31 oktober 2006 - 23:10

Hey

Wij hebben wel laatst chloride bepaald uit cup a soup.
Dit hebben wij potentiometrisch gedaan, en dat ging vrij goed!
Ik weet alleen niet of dat voor zuivel ook geldt.

Groetjes Lineke

Veranderd door Lien, 31 oktober 2006 - 23:15


#11

Boanerges

    Boanerges


  • >250 berichten
  • 274 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 oktober 2006 - 23:32

Mensen jullie denken volgens mij allemaal te moeilijk.

Zelf loop ik stage op een lab waar we dagelijks zuivelproducten krijgen. Chloride bepalen we mbv een Chlorocounter en dat werkt perfect.

Maar de vraagsteller heeft het over zuivel, dit omvat zoveel. Misschien kan je wat specifieker zijn?

#12

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 31 oktober 2006 - 23:37

Chlorocounter is amperometrie voor de liefhebber





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures