Springen naar inhoud

ijsazijnzuur toevoegen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

*_gast_Fitted_*

  • Gast

Geplaatst op 30 oktober 2006 - 10:08

Hallo allemaal,

in het protocol van de voedingsbodem rogosa agar staat dat je ijsazijnzuur moet toevoegen. Waarom is dit?

link

zie Directions -> glacial acetic acid (=ijsazijnzuur :oops: )

Mvg,
Sonny

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 oktober 2006 - 12:39

Ik denk dat het nodig is om de pH op 5,4 te brengen. In de 'Description' staat:

If the pH of the medium is adjusted to 6.2 without adding acetic acid then the selectivity of the medium is altered to include the whole group of lactic acid bacteria.


Dus het zal te maken hebben met de slectiviteit van de voedingsbodem.

Voor de zekerheid (want zo kan je vraag ook geÔnterpreteerd worden): ijsazijn is 100 % azijnzuur, niet bevroren azijn of iets dergelijks. :oops:

#3

*_gast_Fitted_*

  • Gast

Geplaatst op 30 oktober 2006 - 15:58

haha nee dat snap ik 8-[

ik heb hier zo te zien gw overheen gelezen :oops:

bedankt iig

Veranderd door Fitted, 30 oktober 2006 - 16:00






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures