[scheikunde] rotting van appels

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 1

[scheikunde] rotting van appels

Hallo iedereen,

Ik vraag mij af hoe de rotting van appels in elkaar zit;

Waarom rotten appels sneller bij kamertemperatuur dan in de koelkast?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen want het is een mogelijke examenvraag.

Dank bij voorbaat

Charlotte

Gebruikersavatar
Berichten: 6.314

Re: [scheikunde] rotting van appels

Wat zorgt er voor dat een appel gaat rotten? Wat is daarvoor nodig?
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

Berichten: 23

Re: [scheikunde] rotting van appels

Het rotten van appels heeft volgens mij te maken met bacterien. Deze bacterien hebben een optimum temperatuur waar ze zich dus op hun best voelen.

Als je een appel dan in de koelkast legt, hebben deze bacterien het erg koud, en delen ze niet meer zo snel. Als je de appel zelfs helemaal invriest, zullen de bacterien zelfs helemaal stoppen met delen, maar niet dood gaan.

Ik weet helaas niet welke bacterien dit rottingsproces veroorzaken. Dat zul je toch even op internet moeten opzoeken vrees ik.

Succes met de bacterien!

Gebruikersavatar
Berichten: 6.853

Re: [scheikunde] rotting van appels

m'loes, je zit een heel end op weg, maar het geven van het rechtstreekse antwoord helpt de vragensteller niet bij het begrijpen van de stof. Om te leren moet je alleen een stukje op weg helpen. Dat is de reden dat Beryllium (en vele anderen op dit forum) heel vaak antwoorden door een andere vraag te stellen.

Reageer