Springen naar inhoud

Productieproces citroenzuur


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Lazaki

    Lazaki


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 november 2006 - 19:01

Voor mijn eindwerk moet ik het productieproces van citroenzuur bespreken.
De stappen staan kort beschreven op de website van citrique Belge. Ik heb al naar citrique belge gemaild maar nog niks ontvangen.

Mijn vragen zijn:
-met welke reactie zet de aspergillus Niger-schimmel de suikers om in ruw citroenzuur?
-Wat bedoelt men eigenlijk met ruw citroenzuur?
-Heeft iemand soms nuttige info liggen over het productieproces (ook de zuivering)?

alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 november 2006 - 12:19

De productie gebeurt in ondiepe schalen, die geŽnt worden met aspergillus niger.

Ruw citroenzuur is het citroenzuur direct na fermentatie. Daar zitten dus ook nog je schimmels in en andere stoffen. Je moet het ruw citroenzuur dus opzuiveren.

Ik heb er wel wat informatie over in m'n cursus als je echt heel erg fanatiek bent.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures