Springen naar inhoud

Biggs Szijarto oplossing


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Boanerges

    Boanerges


  • >250 berichten
  • 274 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 november 2006 - 23:14

Goedendag,

Ik heb een vraag over Biggs/Szijarto oplossing. Deze oplossing heb ik nodig bij de voorbehandeling van mijn melk en melkproduct monsters. Het is de bedoeling dat ik lactose ga bepalen hierin mbv HPLC.

De oplossing zorgt ervoor dat het vet en eiwit in melk en melkproduct neerslaat, zodat alleen de lactose in oplossing blijft.

De oplossing bestaat uit: zinkacetaat monohydraat, phosphotungstic acid monohydrate(hier wist ik zo geen Nederlandse naam voor) en ijsazijnzuur, en water.

Ik heb op internet gezocht om meer informatie over deze oplossing, en dan met name de reactie die plaats vind tijdens de neerslag.

Maar ik kon niks vinden, het voorschrift was hier ook niet duidelijk in.
Misschien dat iemand hier weet welke reactie er plaats vind zodat het vet en eiwit neerslaat?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 november 2006 - 23:41

Het is eigenlijk gewoon een eiwit precipitatie. Zuur milieu helpt bij het neerslaan van eiwitten. Het zink uit zinkacetaat zal wel voor complexatie zorgen wat ook neerslag tot gevolg heeft.

#3

Happyjeroen

    Happyjeroen


  • >100 berichten
  • 168 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 november 2006 - 19:53

Helpt het zuur niet de eiwitten te ontvouwen?

De zink zal inderdaad wel voor complexen/neerslagen zorgen.

#4

Boanerges

    Boanerges


  • >250 berichten
  • 274 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 november 2006 - 23:00

Ik heb vandaag verder gezocht, hier kwam uit dat het zinkacetaat zorgt voor de neerslag van het eiwit in combinatie met het zuur.

Maar waarvoor dat phospotungstic acid zorgt weet ik niet :oops:

#5

Happyjeroen

    Happyjeroen


  • >100 berichten
  • 168 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 november 2006 - 23:11

http://en.wikipedia....hotungstic_acid

Hier staat dat het stoffen kleurt... En elektronenrijk is. Dat laatste zorgt voor meer interactie in je kolom.

#6

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 08 november 2006 - 23:32

phosphotungstic acid = fosforwolfraamzuur

Ik meen te herinneren dat het wordt toegevoegd om kleine eiwitten en peptiden beter te doen neerslaan, het wordt dacht ik nog steeds gebruikt voor gevoelige eiwitbepalingen.

#7

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 november 2006 - 08:31

http://en.wikipedia....hotungstic_acid

Hier staat dat het stoffen kleurt... En elektronenrijk is. Dat laatste zorgt voor meer interactie in je kolom.

Hoe kun je weten of het voor meer interactie met de kolom zorgt als je niet weet welke kolom hij gebruikt?

#8

Boanerges

    Boanerges


  • >250 berichten
  • 274 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 november 2006 - 17:09

Ik weet nog niet helemaal welke kolom ik ga gebruiken, er zijn diverse soorten hiervoor.

In het Nen voorschrift werd gesproken van een kolom van 300mm lang en een interne diameter van 7,9mm. Gevuld met kationwisselaarhars.
De detector die ik gebruik is een refractie index detector.

Ik stuk op wikipedia heb ik doorgelezen en het begint een beetje duidelijker te worden. Het fosforwolfraamzuur kan als het ware bepaalde verbindingen/moleculen doen oplichten.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures