Magnesium en Calcium mbv AAS

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 3

Magnesium en Calcium mbv AAS

Hallo

Ik moet voor mijn opleiding een SOP schrijven, een standard operating procedures werkstuk. Hierin hebben wij als opdracht gekregen:

een methode voor de bepaling van de concentratie van Calcium/Magnesium in serum en urine d.m.v. A.A.S.

Nu heb ik deze bepaling al uitgevoerd, vinden een juiste concentratie en vinden ook de reden waarom er gebruik wordt gemaakt van Lanthaan als releaser. Nu is het echter zo dat ik van alle gebruikte stoffen een veiligheidskaart moet vinden en de risico's van AAS in het algemeen. Nu maken wij gebruik bij onze opstelling van de AAS Unicam 919, welke gebruik maakt van een acethyleen-lucht gasmengsel.

Nu vind ik diverse veiligheidskaarten over Acethyleen, en ook over calcium en magnesium, maar niet welke gevaren er over het algemeen zijn met AAS.

Omdat wij meer gespecialiseerd zijn in het onderzoeken naar enzymen, en vrijwel nooit gebruik maken van instrumentele chemie stel ik deze vraag aan jullie.

Alvast bedankt

Gebruikersavatar
Berichten: 4.771

Re: Magnesium en Calcium mbv AAS

Met een AAS zijn er ongeveer net zoveel gevaren als met een magnetron of een stofzuiger...

Behoudens dan wellicht de open, soms wel vrij hoge vlam... Als het goed gebeurt, zit er een metalen afscherming omheen en een afzuiging erboven.

Je werkt met gasaansluitingen in het apparaat (acetyleen en lucht of lachgas). Deze kunnen lekken. Meestal doet het apparaat het dan niet meer...

Je werkt met gebundeld licht van soms vrij hoge energie. Daar moet je niet inkijken. Maar meestal kan dat ook niet...

Berichten: 274

Re: Magnesium en Calcium mbv AAS

En bij het uitzetten van de AAS nooit de zuurstof als eerste uitzetten, geeft wel een leuk effect maar niet bevordelijk voor het apparaat.

Verder de lamp energie goed in de gaten houden, bij een te hoge energie doet hij het niet meer.

Berichten: 278

Re: Magnesium en Calcium mbv AAS

Let ook op je waterslot, anders kunnen er eventuele dampen die in je afvalvat zitten ontbranden.

Berichten: 3

Re: Magnesium en Calcium mbv AAS

Bedankt voor de snelle antwoorden, ik heb een aantal van deze bovengenoemde antwoorden al gevonden. Ik zat meer te denken aan de Risk and Safety zinnen. Ik heb inderdaad vernomen nooit eerst zuurstof dicht te draaien. Het kijken in de vlam is bij ons vrijwel onmogelijk aangezien deze compleet is afgeschermd.

nogmaals, bedankt

Berichten: 274

Re: Magnesium en Calcium mbv AAS

Probeer de handleiding van het apparaat ook eens. Meestal staat daar ook nog wel het een en ander in waar je wat aan zou kunnen hebben.

Berichten: 3

Re: Magnesium en Calcium mbv AAS

Al gedaan, inmiddels veel gevonden, ook dankzij tips hierzo

Reageer