Springen naar inhoud

gekke vraag maar 't houdt mij toch bezig


  • Log in om te kunnen reageren

#1

saria22

    saria22


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 december 2006 - 20:37

Vrijdag gingen ik en een vriendin chocolademelk drinken en omdat we net een examen Frans hadden, besloten we om te doen alsof we Walen waren en alles in het Frans te doen (bestelling enz).
Morgen hebben we examen chemie en ze stelde voor om weer iets te gaan drinken. Een andere vriendin zei voor de grap dat we dan chocolademelk moesten vragen in chemie-taal. Ik zei dat ik het echt wel zou opzoeken. Dat heb ik dus ook gedaan, maar nergens kan ik er iets over vinden.
Weet er iemand toevallig de chemische formule van chocolademelk??
Ik weet het het klinkt belachelijk maar het houdt mij wel bezig. Ik hou heel veel van chemie en ik wil er dus ook alles over weten.
En... als ik iets in mijn hoofd heb rust ik niet voor ik een oplossing heb :oops:

Dus... Iemand met suggesties is altijd welkom (en ik zal proberen om tegen volgende keer een intelligentere vraag te bedenken) Geplaatste afbeelding

Groetjes!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 12 december 2006 - 20:42

Hallo Saria,

Welkom op dit forum.
We helpen mensen graag het antwoord op hun vraag te vinden maar ze moeten zelf ook hun best doen.

Nu je vraag je geeft aan dat je al wat chemie hebt gehad, kun je de formule geven van water en van zout?
En dan van zout water?

#3

saria22

    saria22


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 december 2006 - 21:28

Ja die kan ik zo zeggen de formule van water is H2O (diwaterstofoxide) en die van (keuken)zout is NaCl (natriumchloride). Ik heb morgen examen chemie dus ik moet het wel weten :oops: hmm... de formule van zout water... ik heb eigenlijk geen idee, nog niet over nagedacht.

#4

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 12 december 2006 - 21:50

ik heb eigenlijk geen idee, nog niet over nagedacht.


Nu Wendy, ik weet ook geen ook geen formule voor zout water en dat komt omdat formules alleen kunnen worden opgeschreven voor zuivere stoffen en niet voor mengsels.

Chocolademelk is een mengsel van heel veel stoffen, dus je kunt geen formule opschrijven van chocolademelk.

#5

saria22

    saria22


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 december 2006 - 21:55

Oh... Nu je het zegt... Da's wel jammer aan ťťn kant. Ik bedoel maar, ik dacht omdat er enorm lange KWS'en zijn enz dat er ook wel ergens een formule was voor chocomelk... Nu ja.
Nog een vraagje, in m'n cursus staat de term "grondtoestand" bij het deel over elektronenconfiguratie. Wat moet ik me daarbij voorstellen?

#6

epiphonix

    epiphonix


  • >250 berichten
  • 915 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 december 2006 - 22:05

Nog een vraagje, in m'n cursus staat de term "grondtoestand" bij het deel over elektronenconfiguratie. Wat moet ik me daarbij voorstellen?

Dat is dat alle elektronen in de baan zitten waarin ze zouden moeten zitten. :oops: Tegenover de grondtoestand staat de "aangeslagen" toestand, dat is als er een elektron over "springt" naar een hogere baan.

P.S. je kan altijd iemand vragen of ze de organische formule C-H-O-C-O kennen... als je het vraagt (niet opschrijven natuurlijk) lukt het altijd.

#7

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 12 december 2006 - 22:07

In melk, dus ook chocomel, zitten eiwitten. Eiwitten zijn heel grote moleculen die zelfs als je ze zuiver zou hebben niet zinvol kunnen worden aangegeven met een brutoformule. Dat doet de structuur van het molecuul geen eer aan.....

Over je extra vraag (die je overigens beter in een nieuw topic zou kunnen stellen): Elektronen kunnen worden "aangeslagen": opgetild naar een hoger energieniveau. Het laagste energieniveau waarin alle elektronen een plaatsje hebben heet de "grondtoestand"

#8

jana_CF

    jana_CF


  • >250 berichten
  • 264 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 december 2006 - 22:08

De term grondtoestand betekent:
de laagst mogelijke energietoestand voor een atoom of een molecule,
dus bij je elektronenconfiguraties betekent dit dat de atomen niet "aangeslagen" zijn. In aangeslagen toestand verschuiven de elektronen naar een "hoger" energieniveau, dus naar een volgend orbitaal.

succes met je examen, morgen! :oops:

#9

saria22

    saria22


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 december 2006 - 22:11

P.S. je kan altijd iemand vragen of ze de organische formule C-H-O-C-O kennen... als je het vraagt (niet opschrijven natuurlijk) lukt het altijd.

haha! 8-[ Die's goed! Die ga ik echt onthouden :oops:

Ja ik weet dat ik de extra vraag beter in een ander topic had gesteld maar dat was net iets te veel werk... En morgen moet ik dat zeker weten.

Bedankt voor het antwoord trouwens. Dus eigenlijk is de grondtoestand gewoon de basistoestand van de elektronen op een schil, vůůr absorptie of emissie...

Okť... Wel, hopen maar dat morgen goed gaat Geplaatste afbeelding

#10

Dual

    Dual


  • >100 berichten
  • 161 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 december 2006 - 23:29

En wat dacht je van de volgende formule: Ca2O (=cacao)
Is je examen een beetje goed gegaan??





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures