Springen naar inhoud

[scheikunde] Scheiding aldehyden, alcoholen, zuren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

lotteke

    lotteke


  • >25 berichten
  • 28 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 december 2006 - 16:07

Je kan aldehyden gaan synthetiseren door middel van oxidatie van methylbenzenen.
Maar als je methylbenzenen gaat oxideren verkrijg je drie producten namelijk benzylalcohol, benzaldehyde en benzoŽzuur. Nu is mijn vraag hoe kun je deze drie praktisch van elkaar gaan scheiden?
Alcoholen kan je scheiden van aldehyden doordat alcoholen een hoger kookpunt hebben maar hoe scheid je het aldehyde van het zuur?
I used to think maybe I'm crazy but now I am sure!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 december 2006 - 16:47

Wat heeft een zuur voor een eigenschap dat een aldehyde niet heeft?

#3

lotteke

    lotteke


  • >25 berichten
  • 28 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 december 2006 - 17:00

Wel dat is nu wat ik probeer uit te zoeken en hoop van jullie hulp te krijgen ...

Veranderd door Lotteke, 16 december 2006 - 17:01

I used to think maybe I'm crazy but now I am sure!

#4

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 december 2006 - 17:31

Gooi eens een zuur bij een base en een aldehyde bij een base, zal de aldehyde dan reageren wanneer we aannemen dat deze geen alfa-waterstofprotonen heeft?

Zal een zout eerder in een polaire (water-) laag gaan zitten dan in een apolaire laag?

Veranderd door FsWd, 16 december 2006 - 17:32






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures