Springen naar inhoud

werkvoorschriften


  • Log in om te kunnen reageren

#1

cruthik

    cruthik


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 december 2006 - 14:03

hoi mensen,
heeft iemand een paar voorschriften hoe je het vitamine en mineralen in voedsel kunt bepalen? of weet iemand een site waar ik voor informatie terecht kan.
ik ben met een onderzoek bezig, namelijk voedingswaarde van sprinkhanen, vlees en vis met elkaar vergelijken.
ik hoop dat er mensen die mij kunnen helpen.
alvast bedankt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 17 december 2006 - 20:43

De voedingswaarde wordt normaal niet gemeten in vitaminen en mineralen, maar in percentages koolhydraten, eiwitten en vetten. Hierover is al eerder op het forum gevraagd. Mocht je nog een specifieke vraag hebben, kom dan nog eens terug.

#3

cruthik

    cruthik


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 december 2006 - 01:24

volgens mij was ik niet duidelijk genoeg. het onderzoek gaat over voedingswaarde in vlees, sprinkhanen en vis. ik heb al een aantal voorschriften over de bepaling van vetgehalte en eiwitgehalte. wat ik nu zoek is dus voorschriften over het bepalen van vitamines en mineralen.

#4

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 18 december 2006 - 18:25

Mineralen en vitamines zijn nogal verschillend van elkaar en onderling..... Wil je gewoon alles?

#5

cruthik

    cruthik


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 december 2006 - 21:28

ja. maak niets uit. ik wil zoveel mogeijk hebben.

#6

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 december 2006 - 23:26

Begin eens bij Google. Ikzelf heb hier absoluut geen verstand van.

#7

drune134

    drune134


  • >250 berichten
  • 873 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 december 2006 - 07:13

Vitamine C in voedingsmiddelen kun je volgens mij bepalen m.b.v. een segmented flow opstelling i.c.m. een UV meting. Vraag eens bij SKALAR, zij verkopen deze apparatuur en leveren daar ook vaak methoden van onderzoek bij.

Voor mineralen kom je al gauw uit op AAS, destructie met salpeterzuur, eventueel verdunnen en meten. Voorschrift hiervoor kan ik je niet 1,2,3 geven. Je moet ook weten welke mineralen je wil weten.

Ik denk dat je ook je koolhydraten, suikers etc. moet weten. Deze hebben ook een voedingswaarde.

#8

cruthik

    cruthik


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 december 2006 - 14:44

bedankt jongens. ik ga ff googlen.

#9

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 december 2006 - 13:47

De vitamines B, A en E kun je bepalen met een HPLC Methode. De voorbewerkingsstappen weet ik alleen van bloed.

MvG Ron





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures