Springen naar inhoud

eiwit analyse


  • Log in om te kunnen reageren

#1

gemieproffesionaal

    gemieproffesionaal


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 januari 2007 - 14:14

Weet iemand een gemakkelijke methode om de hoeveelheid van eiwitten in een oplossing aan te tonen?

ik ben naar de leraar geweest om te vragen of ik de methode kon doen met de spectrofotometer, maar deze hadden wij op school niet tot onze beschikking.

Weet iemand een andere methode?

Alvast bedankt allemaal, G.

Veranderd door gemieproffesionaal, 15 januari 2007 - 23:46


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Boanerges

    Boanerges


  • >250 berichten
  • 274 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 januari 2007 - 20:58

Als het alleen is om aan te tonen niet om een hoeveelheid te bepalen dan zou je een klaringsmiddel kunnen zoeken.

Als je een oplossing met dierlijke eiwitten hebt en je voegt er TCA (trichloorazijnzuur) aan toe zul je een neerslag zien, dan weet je dat er eiwit aanwezig is en heb je het aangetoond.

#3

gemieproffesionaal

    gemieproffesionaal


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 januari 2007 - 23:45

sorry voor de onduidelijkheid Boanerges, ik bedoelen eigenlijk een methode om de hoeveelheid eiwitten in een oplossing aan te tonen.

Hiet gaat hier om het eiwit van het wit van een ei, die afgebroken is door het verteringsenzym pepsinogeen (pepsine).

toch bedankt, G.

Veranderd door gemieproffesionaal, 15 januari 2007 - 23:47


#4

LvS_CF

    LvS_CF


  • >100 berichten
  • 139 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 januari 2007 - 17:00

het verteringsenzym pepsinogeen is zelf ook een eiwit wat eiwitten afbreekt tot aminozuren.

wat wil je nu precies aantonen:
-eiwitten in de oplossing na de vertering
-totale hoeveelheid eiwitten in je buis (eiwitten en aminuzuren)
-hoeveelheid eiwitten die er na de reactie nog over zijn en dus niet verteerd zijn
-iets anders?

want in principe als je genoeg pepsine toevoegd zullen alle eiwitten afgebroken worden tot aminozuren.

Luuk

#5

JeroenCV

    JeroenCV


  • >1k berichten
  • 1153 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 januari 2007 - 07:49

Vertel eens wat voor een apparatuur je op school hebt wat je mag gebruiken.

Als je LC-MS/MS hebt weet ik een heel leuk onderzoek....

#6

gemieproffesionaal

    gemieproffesionaal


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 januari 2007 - 10:36

Om iets meer achtergrond informatie te geven van wat we willen doen:

Wij proberen de schuimkraag van ons bier er langer op te laten staan door extra eiwitten toe te voegen aan het bier.
We hebben het eiwit van het wit van een ei gebruikt. Vervolgens hebben we het laten verteren (zoals in de maag zou gebeuren). De eiwitten zijn nu omgezet in lange polypeptiden. (middel grote eiwit ketens)

Deze verteerde eiwitten voegen we toe aan ons bier na het brouw en gistings procces.

Wat we graag zouden willen doen:
-de totale hoeveelheid eiwitten in ons bier aantonen


hopelijk is het zo iets duidelijker luuk?

#7

gemieproffesionaal

    gemieproffesionaal


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 januari 2007 - 10:40

JeroenCV:

Wij hebben helaas geen LC-MS/MS hier op school tot onze beschikking.
Toch bedankt voor je hulp!

Mvg, G.

#8

LvS_CF

    LvS_CF


  • >100 berichten
  • 139 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 januari 2007 - 19:47

Knsap m,
zoals ik in andere topic al heb geantwoord de methode van Kjeldahl
google maar eens





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures