Springen naar inhoud

sulfaat in putwater


  • Log in om te kunnen reageren

#1

nitro_CF

    nitro_CF


  • >25 berichten
  • 54 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 januari 2007 - 18:52

Sorry voor het nog openen van dit topic
Maar vroeg me af als je sulfaat ionen in putwater wilt bepalen,Hoe gaat dit dan in zijn werk.Want water is dan toch ook kleurloos welke oplossing moet je dan maken waarmee je je ijklijn moet opstellen en dan had ik nog 1 vraagje wat is de functie van een blanco en waar bestaat dit dan uit in het algemeen ?
alvast bedankt
Marco

Veranderd door nitro, 17 januari 2007 - 18:53


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 18 januari 2007 - 19:17

Ik heb het toch maar even in een apart topic gezet, hoor! Anders leest niemand je vraag misschien.

Over een blanco is wel meer gezegd op het forum. Zoek eens rond!

#3

nitro_CF

    nitro_CF


  • >25 berichten
  • 54 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 januari 2007 - 22:26

Als ik het goed heb is de blanco gewoon een leeg cuvetje wat je erna van je meting aftrekt ,als dit niet goed is gelieve me te verbeteren
dank bij voorbaat

#4

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 18 januari 2007 - 22:36

Nou dat ligt er maar aan! Extreem voorbeeldje: ik heb een oranje vloeistof, en de stof die ik wil detecteren wordt groen na complexering. Ik heb zo het idee dat een leeg cuvetje dan niet meer volstaat. :oops:

#5

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 19 januari 2007 - 13:11

In dit putwatergeval, dat misschien inderdaad een eigen kleur heeft, is het gebruikelijk om putwater zelf als blanco te nemen. Je laat dat blancomonster de hele analyse meelopen, behalve het toevoegen van de kleuringsreagentia voor sulfaat.

#6

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 januari 2007 - 15:46

Want daar komt een blanco eigenlijk op neer: alle zooi meten behalve je reagens.

Het is dus eigenlijk ook mogelijk om een blanco te stellen bij een zuur/base titratie: namelijk wat er wordt verbruikt door de indicator zelf [!]

#7

nitro_CF

    nitro_CF


  • >25 berichten
  • 54 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 januari 2007 - 21:00

ok bedankt maar heeft er iemand ervaring of een idee welke kleurreagens ik moet toevoegen.Want ik dacht dat de metingen gebeuren bij 530nm dus het groene "gebied".En dan moet je rekening houden met complexe kleuren.Maar moet je nu de tegengestelde kleur of dezelfde kleur nemen.

#8

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 januari 2007 - 21:38

Hoe heb je dat eerder geleerd? Dat met die kleuren. En je moet iets zoeken waarmee sulfaat een complex vormt. Een zeer goede bron hiervoor is google en wikipedia.

#9

chemicus01

    chemicus01


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 januari 2007 - 19:25

Hetgeen marjanne zegt betreffende de blanco is wel aangewezen. Maar vul telkens twee potjes n met kleurreagens en n zonder en meet beide en neem het verschil. Anders indien het water van nature niet gekleurd is volstaat het om als blanco demiwater te gebruiken waar je al de zelfde reagentia toegevoegd hebt als bij je staal.

#10

chemicus01

    chemicus01


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 januari 2007 - 19:27

je kunt ook via www.skalar.com opvragen hoe zij online sulfaat gaan bepalen. Het principe blijft uiteindelijk hetzelfde.

#11

nitro_CF

    nitro_CF


  • >25 berichten
  • 54 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 januari 2007 - 18:08

oke bedankt





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures