Springen naar inhoud

verestering van ethanol


  • Log in om te kunnen reageren

#1

jasperjespers

    jasperjespers


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 januari 2007 - 21:07

Waarom is de verestering van ethnol moeilijk uit te voeren bij BP 78°C??
ik weet dat bij temp. hoger dan 150°C ethanol, etheen wordt. en bij lagere temp. een ester gevormd wordt.

EN

welke geur verkrijgt men bij pentylacetaat??

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jasperjespers

    jasperjespers


  • 0 - 25 berichten
  • 19 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 januari 2007 - 21:09

Srry, bedoelde propylacetaat!!

#3

Jeffrey_Buter

    Jeffrey_Buter


  • >250 berichten
  • 857 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 januari 2007 - 08:10

je kookt een mengsel van een zuur en een alcohol en niet alleen ethanol. Tevens veranderen de fracties van je stoffen omdat er een ester gevormd. Deze zal ook het "kookpunt" beļnvloeden.

pentylacetaat is volgens mij een bananenester.

#4

Belgjm_CF

    Belgjm_CF


  • >100 berichten
  • 183 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 januari 2007 - 09:33

Ruikt pentylacetaat niet naar appel en isopentylacetaat naar banaan ?
En propylacetaat ruikt volgens mij naar peer.

#5

Jeffrey_Buter

    Jeffrey_Buter


  • >250 berichten
  • 857 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 januari 2007 - 22:50

isopentylacetaat is inderdaad de bananengeur maar in een schoolboek van me (Chemistry, Mcmurry, 4th edition) staat dat ook pentylacetaat een bananengeur heeft.

Maar als jij zegt dat het een appelgeur is vind ik het ook goed..

#6

Belgjm_CF

    Belgjm_CF


  • >100 berichten
  • 183 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 januari 2007 - 13:02

isopentylacetaat is inderdaad de bananengeur maar in een schoolboek van me (Chemistry, Mcmurry, 4th edition) staat dat ook pentylacetaat een bananengeur heeft.

Maar als jij zegt dat het een appelgeur is vind ik het ook goed..

Ah, wie ben ik om je chemieboek tegen te spreken :oops:

Nee, het zal allesinds om een zoet geurtje gaan maar de juiste toekenning van een naam zal veeleer liggen aan persoonlijke smaak van gewaarwording ...





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures