Springen naar inhoud

Specifieke activiteit bepalen na eiwitbepaling


  • Log in om te kunnen reageren

#1

linda1608

    linda1608


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 januari 2007 - 13:36

Hallo,

Ik moet de speciefieke activiteit bepalen/berekenen van amidase... We hebben vooraf een eiwitbepaling gedaan, maar kan nergens iets vinden, over hoe ik uit de gegevens van die eiwitbepaling de activiteit kan berekenen van het eiwit...

Groetjes Linda

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 januari 2007 - 14:00

Hebben ze het niet gehad over Michaelis-Menten kinetiek? Die kun je goed gebruiken om de door jou gezochte gegevens uit je metingen te berekenen.

#3

sfiew

    sfiew


  • >25 berichten
  • 34 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 februari 2008 - 20:40

Hallo,

Ik heb ook nog een vraagje in verband met de specifieke activiteit.
Dus de specifieke activiteit = enzymatische activiteit/concentratie (concentratie van het enzym? (want een enzym bevat ook een proteÔnegedeelte) of de concentratie van een proteÔne dat je enzym omzet via een chemische reactie?)
"Naarmate de opzuivering van het eiwit evolueert stijgt de specifieke activiteit"
Maar bij een opzuivering stijgt toch de concentratie en zou de specifieke activiteit dan toch moeten dalen.

alvast bedankt!

Veranderd door sfiew, 25 februari 2008 - 20:41


#4

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 25 februari 2008 - 21:49

Defintie moet zijn
de specifieke activiteit = enzymatische activiteit/massa eiwit

#5

sfiew

    sfiew


  • >25 berichten
  • 34 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 februari 2008 - 17:31

ah ,ok. De massa van het eiwit blijft dan constant tijdens de opzuivering ervan en stijgt de enzymatische activiteit? (aangezien de specifieke activiteit stijgt)
Waarom stijgt die enzymatische activiteit dan als je een eiwit opzuivert? Waarom is de specifieke activiteit constant bij een puur enzym?

#6

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 26 februari 2008 - 18:33

Waarom stijgt die enzymatische activiteit dan als je een eiwit opzuivert?

je start met een mengsel van 50 % enzym en 50 % andere eiwitten, na zuivering wordt het 75 % enzym en 25 % andere eiwitten, dan stijgt de concentratie van het enzym per g stof met 50 % dus de specifieke activiteit ook..

een molecuul geeft bij bij een vaste temperatuur en substraat een vast aantal omzettingen per minuut, bij een pure stof wordt dit dan een vast getal per gram ofwel de specifieke activiteit is een constante.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures