[scheikunde] Bufferende werking eiwitten
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 91
[scheikunde] Bufferende werking eiwitten
Hallo,voor mijn powerpoint presentatie moet ik iets over eiwitten maken.
Ik heb nog informatie nodig over het bufferende werking van eiwitten.
Hier staat wel iets over calciumbicarbonaat.Maar wat hebben eiwitten daarmee te maken??
Bij vooraat dank,
Illuminatus
Ik heb nog informatie nodig over het bufferende werking van eiwitten.
Hier staat wel iets over calciumbicarbonaat.Maar wat hebben eiwitten daarmee te maken??
Bij vooraat dank,
Illuminatus
- Berichten: 6.853
Re: [scheikunde] Bufferende werking eiwitten
Wat is de eigenschap van een buffer? Zou een eiwit die eigenschap hebben?
-
- Berichten: 91
Re: [scheikunde] Bufferende werking eiwitten
Wat is de eigenschap van een buffer?Wat is de eigenschap van een buffer? Zou een eiwit die eigenschap hebben?
-Toch iets van:Tijdens toevoeging van een base of zuur blijft de hardheidsgraad gewoon constant.
Zou een eiwit die eigenschap hebben?
-Eiwit zelf denk ik niet.
- Berichten: 11.177
Re: [scheikunde] Bufferende werking eiwitten
Ehm hardheidsgraad? Dus in demiwater zou een zuur of base niets doen?
-
- Berichten: 857
Re: [scheikunde] Bufferende werking eiwitten
Welke eenheid veranderd er als je een zuur of base toevoegd aan water?Wat is de eigenschap van een buffer?rwwh schreef: Wat is de eigenschap van een buffer? Zou een eiwit die eigenschap hebben?
-Toch iets van:Tijdens toevoeging van een base of zuur blijft de hardheidsgraad gewoon constant.
- Berichten: 2.330
Re: [scheikunde] Bufferende werking eiwitten
Eiwitten bestaande uit aminozuren hebben de eigenschap om H+ op te nemen dan wel af te staan.
structuur formule aminozuur.
R
|
H2N-Cα-COOH
|
H
meer informatie over aminozuren
MvG Ron
structuur formule aminozuur.
R
|
H2N-Cα-COOH
|
H
meer informatie over aminozuren
MvG Ron