[scheikunde] Bufferende werking eiwitten

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 91

[scheikunde] Bufferende werking eiwitten

Hallo,voor mijn powerpoint presentatie moet ik iets over eiwitten maken.

Ik heb nog informatie nodig over het bufferende werking van eiwitten.

Hier staat wel iets over calciumbicarbonaat.Maar wat hebben eiwitten daarmee te maken??

Bij vooraat dank,

Illuminatus

Gebruikersavatar
Berichten: 6.853

Re: [scheikunde] Bufferende werking eiwitten

Wat is de eigenschap van een buffer? Zou een eiwit die eigenschap hebben?

Berichten: 91

Re: [scheikunde] Bufferende werking eiwitten

Wat is de eigenschap van een buffer? Zou een eiwit die eigenschap hebben?
Wat is de eigenschap van een buffer?

-Toch iets van:Tijdens toevoeging van een base of zuur blijft de hardheidsgraad gewoon constant.

Zou een eiwit die eigenschap hebben?

-Eiwit zelf denk ik niet.

Gebruikersavatar
Berichten: 11.177

Re: [scheikunde] Bufferende werking eiwitten

Ehm hardheidsgraad? Dus in demiwater zou een zuur of base niets doen?

Berichten: 857

Re: [scheikunde] Bufferende werking eiwitten

rwwh schreef: Wat is de eigenschap van een buffer? Zou een eiwit die eigenschap hebben?
Wat is de eigenschap van een buffer?

-Toch iets van:Tijdens toevoeging van een base of zuur blijft de hardheidsgraad gewoon constant.
Welke eenheid veranderd er als je een zuur of base toevoegd aan water?

Gebruikersavatar
Berichten: 2.330

Re: [scheikunde] Bufferende werking eiwitten

Eiwitten bestaande uit aminozuren hebben de eigenschap om H+ op te nemen dan wel af te staan.

structuur formule aminozuur.

R

|

H2N-Cα-COOH

|

H

meer informatie over aminozuren

MvG Ron

Reageer