Springen naar inhoud

pullulanase


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ikik

    ikik


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 februari 2007 - 13:28

hallo

Even over pullulanase.

Wij moeten bier maken en willen graag pullulanase gebruiken maar wij kunnen nergens de optimale temperatuur vinden en zijn er verschillende type pullulanase??

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JeroenCV

    JeroenCV


  • >1k berichten
  • 1153 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 februari 2007 - 13:52

Hoe wil je pullulanase gebruiken in het brouw proces? In mout zitten toch al genoeg enzymen die zetmeel in suikers omzet bij het maischen?

Meer over temperaturen van maischen, zie www.hobbybrouwen.nl en dan de cursus lezen.

#3

ikik

    ikik


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 februari 2007 - 14:15

Wij moeten een caloriearm bier maken
dit willen wij doen door al het suiker te vergisten.

de 1,6 verbindingen in amylopectine worden niet zo snel afgebroken en dit willen wij versnellen door pullunase toe te voegen

wij weten niet precies welke vormen van de suikers afgebroken kunnen worden door de gisten, maar het lijkt ons dat het vergisten sneller (en vollediger) gaat als er zo min mogelijk lange bindingen aanwezig zijn en daarom willen wij zoveel mogelijk van het zetmeel laten omzetten door B-amylase.


ps
we zijn nu bezig met een begin opzet voor ons project
en bedankt voor de site

#4

JeroenCV

    JeroenCV


  • >1k berichten
  • 1153 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 februari 2007 - 14:41

Ok nog een calorie arme...kijk maar eens op het forum van die site, er wordt daar nu gediscussierd over caloriearm bier.

Als je echt zo veel mogelijk wilt omzetten, zou ik bij het maischen een lange een-staps maisch nemen, dus minstens 90 min op 67 graden houden.

Maar 100% vergisten zal je nooit krijgen, de beste biergisten hebben een vergisting graad van 80-85%. Ook al laat je die in een pure suiker oplossing vergisten.

#5

ikik

    ikik


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 februari 2007 - 15:05

bedankt voor de info

#6

JorisBlaak

    JorisBlaak


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 maart 2007 - 12:21

wij hebben ook nog onderzoek gedaan en zijn ook op pullulanase uitgekomen.
er zijn nog vertakkingen die moeten afgebroken worden. die kan pullulanase afbreken alleen kan dat direct in het maischproces worden bijgevoegd of is er een andere temperatuur nodig om hem z'n werk te laten doen en misschien ook wel een andere pH.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures