Pectinase
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 4
Re: Pectinase
Heb al veel over pectine gelezen de laatste week
Wat ik erover heb kunnen vinden is dat het een polysacharide is en dat de zijtakken kunnen bestaan uit xylose, galactose en arabinose
maar dan weet je nog steeds niet wat de eindproducten zijn ...
Wat ik erover heb kunnen vinden is dat het een polysacharide is en dat de zijtakken kunnen bestaan uit xylose, galactose en arabinose
maar dan weet je nog steeds niet wat de eindproducten zijn ...
- Berichten: 11.177
Re: Pectinase
Volggens mij krijg je dan gewoon monosacharieden. Hetzelfde is bijvoorbeeld amylase dat hetzelfde doet voor zetmeel.
-
- Berichten: 4
Re: Pectinase
Ja dat je monosachariden krijgt is normaal
maar het gaat erom welke, omdat je bij amylase, amylose afbreekt tot maltose en daarna door maltase maltose afbreekt tot 2glucose...
Maar dus niet tot een fructose en een glucose bv...
dan heb je een andere polysacharide...
maar het gaat erom welke, omdat je bij amylase, amylose afbreekt tot maltose en daarna door maltase maltose afbreekt tot 2glucose...
Maar dus niet tot een fructose en een glucose bv...
dan heb je een andere polysacharide...
- Berichten: 6.853
Re: Pectinase
Pectinase is een term die voor de hele familie aan pectine-afbrekende eiwitten wordt gebruikt. Ik denk dat je niet zomaar een eenduidig antwoord zult kunnen vinden.
-
- Berichten: 4
Re: Pectinase
Bedankt voor de tip
het zou dan ook vreemd zijn dat er nergens op internet een antwoord bestaat 8-[ ...
x
het zou dan ook vreemd zijn dat er nergens op internet een antwoord bestaat 8-[ ...
x
-
- Berichten: 5
Re: Pectinase
"Enzyme that degrades polygalacturonan by hydrolysis of the glycosidic bonds that link galacturonic acid residues. Important in fruit ripening and in fungal and bacterial attack on plants." (www.books.md)
dus: een pectinase 'knipt' de α(1,4)-binding: een monosaccharide blijft dus over. De verschillende soorten zijgroepen van de monosacchariden zullen door andere enzymen 'geknipt' worden.
dus: een pectinase 'knipt' de α(1,4)-binding: een monosaccharide blijft dus over. De verschillende soorten zijgroepen van de monosacchariden zullen door andere enzymen 'geknipt' worden.
-
- Berichten: 774
Re: Pectinase
als ze bv tomaten vervoeren van een ander continent naar Europa ofzo, wordt pectinase "uitgeschakeld". "Knock-out" ook genaamd. Dit zorgt ervoor dat de tomaten niet verder rijpen...
zo ff by the way
zo ff by the way
-
- Berichten: 364
Re: Pectinase
allesins kan pectine gisten tot methanol. Dat is onder andere een van de gevaren van zelf alcohol stoken
- Berichten: 6.853
Re: Pectinase
Huh? Pectine is zelf een methanol-ester. Simpele hydrolyse levert dus al methanol op, vergisting is niet nodig. En hydrolyse gebeurt ook als je een appel eet! Ik kan me wel voorstellen dat het illegaal stoken van methanol-bevattende drank de concentraties tot gevaarlijke hoogtes zou kunnen opstuwen.