Springen naar inhoud

[wiskunde] herleiden van een vergeljiking


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Brihaspati

    Brihaspati


  • >250 berichten
  • 272 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 november 2005 - 22:54

Hoe herleid je de volgende formule:

a*y + b*x = c

in de volgende vorm:

y= d*x + e ?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

StrangeQuark

    StrangeQuark


  • >1k berichten
  • 4160 berichten
  • VIP

Geplaatst op 21 november 2005 - 23:02

ay+bx=c (deel het door a)
y+((bx)/a)=c/a (haal de x naar rechts)
y=(c/a)-((bx/a) (3-2 = -2+3)
y=-((b/a)x)+(c/a)

Dus d=-b/a en e=c/a
De tekst in het hierboven geschreven stukje kan fouten bevatten in: argumentatie, grammatica, spelling, stijl, biologische of scheikundige of natuurkundige of wiskundige feiten kennis. Hiervoor bied StrangeQuark bij voorbaat zijn excuses aan.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures