Springen naar inhoud

Quantitatieve bepaling toegevoegde suikers


  • Log in om te kunnen reageren

#1

holapola

    holapola


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 maart 2007 - 20:49

Hoe kun je het best en het eenvoudigst de concentratie toegevoegde suikers in drinkyoghurt bepalen zonder gebruik te maken van HPLC?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 maart 2007 - 21:00

Geen idee, maar in elk geval lijkt het me moeilijk als er ook niet-toegevoegde suikers inzitten.

#3

Boanerges

    Boanerges


  • >250 berichten
  • 274 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 maart 2007 - 22:54

Ik denk dat het lastig word dit praktisch te doen, een literatuurstudie zou meer helpen denk ik. Net wat rwwh al zei, er zitten ook al suikers van nature in de yoghurt. Hierbij kan je denken aan lactose, lactulose. Meestal word er gebruikt gemaakt van een verdikkingsmiddel op basis van zetmeel, deze bevat ook veel suikers.

#4

Amethist

    Amethist


  • 0 - 25 berichten
  • 22 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 maart 2007 - 19:22

Waarschijnlijk is een enzymatische bepaling het gemakkelijkst (maar niet zo goedkoop).

Er zijn testkits van Boehringer Mannheim om heel specifiek bepaalde suikers te kunnen bepalen.
Verder ben ik tegengekomen dat er AOAC official methods for enzymatic analysis of sugars (voor zuivel) zijn.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures