Springen naar inhoud

[scheikunde] Tris-buffer


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Tabitha

    Tabitha


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 maart 2007 - 18:14

Ik heb een proef waarbij ik de specifieke activiteit van een protease-preparaat moet meten. Nu gebruik ik een Tris-buffer, maar wat is dit en wat doet deze buffer nu eigenlijk??
Hoe maak ik een protease-preparaat van 0.1 IU/ml ?????

Alvast bedankt,

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 06 maart 2007 - 20:25

Tris is a chemical with basic properties, having a pKa of 8.1. It can be used to buffer solutions from drastic pH changes, keeping them in the pH range of 7.0 to 9.0.

Belangrijke toepassing als elektroforesebuffer in polyacrylamide en agarosegel-ektroforese

Tris(hydroxymethyl)aminomethane


protease-preparaat van 0.1 IU/ml
Op je preparaat is de activiteit vermeld en dan verdunnen met bijv. PBS (fosfaat gebufferde fysiologisch zout oplossing) met 3% BSA (bovine serum albumin) maar volg je voorschrift.

Veranderd door Gerard, 06 maart 2007 - 20:26


#3

Hovinsj1

    Hovinsj1


  • >100 berichten
  • 125 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2007 - 08:57

Wel oppassen met het stellen van de pH van een Tris-buffer. Deze is namelijk extreem temperatuur afhankelijk. Dus de pH stellen bij gebruikstemperatuur.

sjouke

#4

Tabitha

    Tabitha


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2007 - 10:24

Bedankt voor de reacties.

Helaas staat alleen in mijn voorschrift dat ik een protesse-preparaat moet maken. Het hoe staat er helaas niet bij en mijn leraar weigert het uit te leggen. Ik kan het ook niet vinden op internet hoe ik zo'n protease-preparaat moet maken.
Weet iemand misschien hoe dit moet of waar ik het op internet kan vinden??

Alvast bedankt,

#5

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 07 maart 2007 - 10:41

Protease is een klasse van eiwitsplitsende enzymen die overal voorkomen en de preparaat bereiding hangt af van de bron waar het in voor komt.
Kun je de context van je proef beschrijven misschien kunnen we je dan verder helpen.

#6

Tabitha

    Tabitha


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2007 - 16:15

De protease-preparaten kan ik van een flesje halen die op school staat. en dan maak ik enzymoplossingen van 0.1 IU/ml 0.2 IU/ml en 0.3 IU/ml deze moeten in een Tris-buffer. Hoe ik dit moet doen staat niet in mijn voorschrift.

Van elke enzympreparaatoplossing pipetteer ik 1.0ml in een buis. hier voeg ik 5.0ml case´ne-oplossing aan toe. Ik meng dit op de vortexmixer en dan incubeer ik het bij 35░C voor exact 30 minuten.
Ik stop de reactie met TCA 50g/L
Ik meet bij een extictie van 280nm de heldere vloeistof die ik van hierboven heb verkregen en als referentie-oplossing heb ik tyrosine-oplossing.

Maar nu weet ik dat ik een hoeveelheid protease inweeg. Moet ik dit dan oplossen in de Tris-buffer of gebruik ik een andere vloeistof???

Alvast bedankt voor alle hulp....

#7

Tabitha

    Tabitha


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2007 - 16:18

Ow ja ik moet dan uiteindelijk berekenen de specifieke activiteit van het protease-preparaat. Kan iemand mij hiermee opweg helpen. Er staan geen formule bij waarbij ik het kan uitrekenen...





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures