Springen naar inhoud

Jodium in melk


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Beaker

    Beaker


  • >25 berichten
  • 62 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 maart 2007 - 17:44

Hallo allen,

Wij moeten op het lab jodium in melk gaan analyseren mbv ion-chromatografie.

Is er misschien iemand die weet of er een makkelijke manier is om de eiwitten te verwijderen die in melk aanwezig zijn (van centrifugeren is gebleken dat het niet voldoende is).

Bij voordaat dank.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

MarinaV

    MarinaV


  • >100 berichten
  • 129 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 maart 2007 - 18:05

In het boek Eten en meten (?) over voedingsanalyse staat een methode om melk te klaren als ik me niet vergis, maar ook in andere werken vind je dat, de producten die je toevoegt zorgen ervoor dat je eiwitten en dergelijke neerslaan. de oplossing na filtreren kan je dan analyseren.

#3

Boanerges

    Boanerges


  • >250 berichten
  • 274 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 maart 2007 - 18:52

TCA (trichloorazijnzuur) is geschikt om eiwitten te doen neerslaan. Na filtratie hou je een heldere vloeistof over.

Wat misschien ook zou kunnen maar dat weet ik niet zeker is met Carrez 1 & 2

En een andere is Biggs reagens (mengsel van zinkacetaat, ijsazijn en fosforwolfraamzuur.)

#4

Beaker

    Beaker


  • >25 berichten
  • 62 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 maart 2007 - 18:56

hartelijk dank, jullie hebben mij erg geholpen!!!!

#5

*chemaster*

    *chemaster*


  • >100 berichten
  • 181 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 april 2008 - 11:18

Nog een mooie aanvulling op dit Topic: Bepaling van Jodide in melkproducten





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures