Springen naar inhoud

de chemische kant van melkproducten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

llnvansp

    llnvansp


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 maart 2007 - 14:00

hallo!
Wij zijn Hyacint en Laure en wij kregen opdracht om de lln van ons lklas te informeren over de chemische kant van melkproducten. Maar wij hebben een probleem. We worden overrompelt met info op het internet. Ik hoop dat jullie ons de belangrijkste zakeen op een rijtje kunnen zetten.

mvg,

Laure en Hyacint Geplaatste afbeelding

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rappen-eddy

    rappen-eddy


  • >250 berichten
  • 774 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 30 maart 2007 - 14:50

Hallo,
De chemische kant van melk(producten) is nogal vaag. Je kan allerhande proeven hier op uitvoeren, pH bepaling, eiwitbepaling, vetgehalte...
Deze resultaten zijn dan weer afhankelijk van de gebruikte melk: halfvolle, volle, geitenmelk...

Als jullie bepaalde proeven willen uitvoeren, laat het dan weten in deze topic, of omschrijf de precieze opdracht iets specifieker :oops:

Veranderd door rappen-eddy, 30 maart 2007 - 15:15


#3

yochem_CF

    yochem_CF


  • >250 berichten
  • 385 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 maart 2007 - 16:35

Je kunt zelf ook al veel op een rijtje zetten door de ingredienten onder elkaar te zetten. Daarnaast kun je dan bijvoorbeeld aankruisen welk ingredient voor welke eigenschap zorgt. Daarbij is het handig om dan naar verdere info te verwijzen. Dit geheel kun je dan weer voor elke melksoort apart doen. Zo kun je de gevonden info ordenen. Wel wat werk, maar erg handig. :oops:

#4

Boanerges

    Boanerges


  • >250 berichten
  • 274 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 maart 2007 - 17:11

Je zou wat kunnen vertellen over lactose wat in zuivelproducten voorkomt. En de lactose intolerantie, hoe dit word veroorzaakt.

#5

jana_CF

    jana_CF


  • >250 berichten
  • 264 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 maart 2007 - 08:15

de "chemie" van het kaasmaken kun je ook wel wat over vinden, denk ik.

welk soort vetten?
welke vitaminen?
..





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures