GHS

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 11

GHS

In 2008 wil de EU starten met de invoer van GHS (Chemical hazard classification: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals (GHS).) M.a.w. alle gevaren symbolen wijzigen, het sluit aan bij het ADR (transport gevaarlijke goederen over de weg) en de doorrekening van mengsels van stoffen verandert. Het systeem is opgezet vanuit de UN en beschreven in "The purple book", medio 2007 komt hier wederom een revisie van (2de revisie).

Vele producten krijgen een andere gevarenklassificatie, naast andere symbolen en de opslag, verandert de omgang. Onlangs is er een startpagina geopend in NL hierover, maar verder lijkt het stil (GHS startpagina [url=http://ghs.startpagina.nl)]http://ghs.startpagina.nl)[/url].

De impact lijkt enorm, het is mogelijk stilte voor de storm. Duitsland als huidige voorzitter van de EU heeft aangekondigd om de komende maanden nog met een concept te komen welke naar verwachting omgewijzigd (in een ronde) wordt ingevoerd. Een discussiestuk vanuit de EU van augustus 2006 kun je vinden op (SafetyDocs http://www.safetydocs.nl/regels/ghs.html).

De bedoeling is dat het tegelijk met REACH wordt ingevoerd of aansluit bij bepaalde verplichtingen in (REACH [url=http://reach.startpagina.nl)]http://reach.startpagina.nl)[/url].

Berichten: 840

Re: GHS

heeft dit impact op de verkrijgbaarheid van stoffen voor amateurs?

anders is t tijd om wat opslag te gaan doen :oops:

Berichten: 36

Re: GHS

Zolang je maar niet te veel brandbare dingen neer zet (krijg je zo'n vuurwerk van :oops: ) en ik denk dat het wel mee zal vallen.

Huis tuin en keuken chemicalien moeten toch voor handen blijven 8-[

Reageer