Springen naar inhoud

Folin-Lowry


  • Log in om te kunnen reageren

#1

holapola

    holapola


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 mei 2007 - 19:29

We hebben de Folin-lowry methode uitgevoerd, maar wegens omstandigheden hebben we de proefbuizen 25 min geincubeerd in plaats van 10(voor toevoegen van Folin-Ciocaltau-mengsel. Maakt dit enig verschil uit?
En stel nu dat je het incubeert bij 37C in plaats van kamertemperatuur, geeft dit afwijkingen op het uiteindelijke resultaat.

alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Boanerges

    Boanerges


  • >250 berichten
  • 274 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 mei 2007 - 21:43

Indien het mogelijk is zou je de proef nogmaals kunnen herhalen? Maar dan wel met 10 minuten.
Dit geld eveneens voor de temperatuur. Zelf erachter komen is vaak leuker dan het vragen. Maar ja wie ben ik, misschien ben je niet in staat om het te doen?

#3

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 08 mei 2007 - 21:49

De Folin-lowry methode meet het eiwit gehalte op basis van de complexvorming met de peptidebindingen. Het is bekend dat de verschillende eiwitten een verschillend resultaat geven door de eiwitconformatie en peptideplaatsing.
Als de standaarden onder dezelfde omstandigheden worden meegenomen zal het resultaat niet echt anders zijn dan als het protocol nauwkeurig gevolgd zou zijn gezien de fundamentele fout die in de methode zit.
Dit is mijn inschatting van van het resultaat maar aangezien ik het nooit heb getest kan er geen garantie worden gegeven dat het antwoord klopt.

#4

holapola

    holapola


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 mei 2007 - 12:33

hartelijk bedankt!!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures