Extracite (LLE)

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 2

Extracite (LLE)

Hoe extraheer je naproxen van urine via LLE, welke oplosmiddelen zijn geschikt ervoor, wij dachten van methanol, maar je moet het urine eerst bewerken met een bepaalde stof waarbij de inteferende stoffen weggehaald worden.......

Berichten: 142

Re: Extracite (LLE)

Aangezien urine voornamelijk bestaat uit water zal methanol gaan mengen met de urine. Hooguit zullen er wat eiwitten neerslaan. Bij lage pH (dan is de carbonzuurgroep geprotoneerd) heb je kans dat het oplost in een apolair oplosmiddel.

Gebruikersavatar
Berichten: 2.953

Re: Extracite (LLE)

Door de urine eerst basisch te maken en te extraheren met dichloormethaan verwijder je een hoop van de verbindingen welke geen zuurgroepen bevatten (amines etc). De naproxen blijft in de waterige (urine) achter omdat deze onder basische omstandigheden gedeprotoneerd is.

Vevolgens verlaag je de pH van de urine naar 3 en extraheer je nogmaals met dichloormethaan. Nu extraheer je het naproxen uit de urine. Dit kan verontreinigd zijn met andere organisch (carbon)zuren. Uiteindelijk zul je het geïsoleerde materiaal nog moeten zuiveren (kolom chromatografie of kristallisatie).

in plaats van dichloormethaan zou je ook ethylacetaat als extractiemiddel kunnen kiezen. In meer apolaire oplosmiddelen (ether, heptaan) lost het naproxen waarschijnlijk vrij slecht op.

Reageer