Springen naar inhoud

[scheikunde] rijsmiddelen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ronbloem

    ronbloem


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 juni 2007 - 17:55

Hallo allemaal, ik ben nieuw en zoek informatie over de werking van fosfaten en natriumbicarbonaat in kapsel
De fosfaten die gebruikt worden zijn monocalciumfosfaat, natriumaluminiumfosfaat, dinatriumpyrofosfaat en trinatriumpyrofosfaat.
Wie heeft hier informatie over voor mij of kan aangeven welke boeken ik kan zoeken hiervoor.

Ik weet dat de fosfaten de zuurresten van het natriumbicarbonaat neutraliseren maar ze werken ook in op de eiwitten en zetmeel denk ik. Daar wil ik meer van weten.

Alvast bedankt voor jullie moeite

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 juni 2007 - 20:48

rijsmiddelen? kapsel?

zuurresten van het natriumbicarbonaat? Wat zijn dat?

Wat gebeurt er als je natriumbicarbonaat verhit?

#3

ronbloem

    ronbloem


  • 0 - 25 berichten
  • 10 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 juni 2007 - 21:01

Kapsel is een soort cake, maar op cake zit boter op kapsel niet.
Dus simpel recept is: bloem, suiker, ei.
In een mix zit altijd natriumbicarbonaat, onder verhitting komt er CO2 vrij ( voor een luchtig kapsel) en er blijft een zuurrest achter, die als je die niet neutraliseert voor een nasmaak zorgt in je kapsel.

#4

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 20 juni 2007 - 07:01

Er blijft geen zuurrest achter, als fosfaten die zouden neutraliseren, blijft er juist een zuur achter :P





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures