[scheikunde] rijsmiddelen
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 10
[scheikunde] rijsmiddelen
Hallo allemaal, ik ben nieuw en zoek informatie over de werking van fosfaten en natriumbicarbonaat in kapsel
De fosfaten die gebruikt worden zijn monocalciumfosfaat, natriumaluminiumfosfaat, dinatriumpyrofosfaat en trinatriumpyrofosfaat.
Wie heeft hier informatie over voor mij of kan aangeven welke boeken ik kan zoeken hiervoor.
Ik weet dat de fosfaten de zuurresten van het natriumbicarbonaat neutraliseren maar ze werken ook in op de eiwitten en zetmeel denk ik. Daar wil ik meer van weten.
Alvast bedankt voor jullie moeite
De fosfaten die gebruikt worden zijn monocalciumfosfaat, natriumaluminiumfosfaat, dinatriumpyrofosfaat en trinatriumpyrofosfaat.
Wie heeft hier informatie over voor mij of kan aangeven welke boeken ik kan zoeken hiervoor.
Ik weet dat de fosfaten de zuurresten van het natriumbicarbonaat neutraliseren maar ze werken ook in op de eiwitten en zetmeel denk ik. Daar wil ik meer van weten.
Alvast bedankt voor jullie moeite
- Berichten: 6.853
Re: [scheikunde] rijsmiddelen
rijsmiddelen? kapsel?
zuurresten van het natriumbicarbonaat? Wat zijn dat?
Wat gebeurt er als je natriumbicarbonaat verhit?
zuurresten van het natriumbicarbonaat? Wat zijn dat?
Wat gebeurt er als je natriumbicarbonaat verhit?
-
- Berichten: 10
Re: [scheikunde] rijsmiddelen
Kapsel is een soort cake, maar op cake zit boter op kapsel niet.
Dus simpel recept is: bloem, suiker, ei.
In een mix zit altijd natriumbicarbonaat, onder verhitting komt er CO2 vrij ( voor een luchtig kapsel) en er blijft een zuurrest achter, die als je die niet neutraliseert voor een nasmaak zorgt in je kapsel.
Dus simpel recept is: bloem, suiker, ei.
In een mix zit altijd natriumbicarbonaat, onder verhitting komt er CO2 vrij ( voor een luchtig kapsel) en er blijft een zuurrest achter, die als je die niet neutraliseert voor een nasmaak zorgt in je kapsel.
- Berichten: 11.177
Re: [scheikunde] rijsmiddelen
Er blijft geen zuurrest achter, als fosfaten die zouden neutraliseren, blijft er juist een zuur achter