Springen naar inhoud

aroma oplossen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

serrano

    serrano


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 08 augustus 2007 - 17:09

Aroma's kun je oplossen met diverse producten.

Nu experimenteer ik met een aroma die ik met E472c(poeder)
als emulsifier met water wil verbinden.

Welke methode dien ik te volgen, verhoudingen etc.

Het aroma komt uit de foodindustrie bijvoorbeeld banaan.

Is het vetpercentage van het aroma van eminent belang.

Welke functie kan triacetine vervullen, andere suggesties.......

Mijn voorkeur gaat uit van een vloeibare emulgator.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 augustus 2007 - 20:43

Ik begrijp de combinatie van oplossen en emulsifieren niet goed. Kunt u precieser vertellen wat u wilt doen?

Is het aroma een zuivere synthetische stof? Of gaat het om een smaakextract?

#3

serrano

    serrano


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 10 augustus 2007 - 13:37

Het betreft hier een banaanaroma welke sterk geconcentreerd is.

Deze wil ik aanlengen, in dit geval met water.

Omdat het aroma op oliebasis is kan ik eventueel ook een oliehoudend product toevoegen. Die methode is reeds gevolgd.

Vraag blijft, is er een emulgator waarmee ik het aroma met water kan verbinden.
Van Cognis Duitsland ontving ik reeds E471.
Hoe ga ik hiermee om?

Of is er een goed, goedkoop oplosmiddel.
Zelf dacht ik aan triacetine.

Andere suggesties zijn welkom.

#4

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 augustus 2007 - 17:21

Even een waarschuwing: ik heb persoonlijk geen enkele ervaring met deze materie!

Allereest stel ik me de vraag wat je met de aangelengde stof zou willen doen. Als je die later in voedingsmiddelen moet verwerken is dat iets heel anders dan dat je een verdunning maakt voor een analyse.

Een oplosmiddel voor een mengsel is heel moeilijk te verzinnen zonder het mengsel precies te kennen of in handen te hebben om wat te proberen. Als alle componenten apolair (olieachtig) zijn, licht het verdunnen met olie voor de hand. Volgende vraag: waarom voldoet dat niet? Waarom is er een alternatief nodig? Veel goedkope goede oplosmiddelen zijn niet populair als voedingsadditief. Je zou alcohol eens kunnen proberen, dat is een stuk minder polair dan water.

Dan ken ik de terminologie "met water verbinden" niet. Een emulgator wordt gebruikt om een olieachtige stof in water te dispergeren. Dat is bijna het tegendeel van "verbinden", er blijft namelijk een laagje emulgator tussen kleine druppels van je stof en het water zitten.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures