Springen naar inhoud

info over eiwitten aanwezig in rauw ei


  • Log in om te kunnen reageren

#1

cel-en genbiotechnologie

    cel-en genbiotechnologie


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 augustus 2007 - 15:19

hello,

ik ben op zoek naar de meest voorkomende eiwitten van rauwe eieren (eiwit + dooier) en hun grootte. Als er een functie voor de eiwitten bekend is, zou ik die ook graag weten, kwestie van volledig onderzoek te doen ;)

ik MOET wel de bronvermelding hebben.
anders aanvaarden ze mijn project niet :P

alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 augustus 2007 - 15:21

Kwestie van volledig onderzoek doen? Ja door andere als je zo je vraag stelt.

Zoek zelf eens op in de literatuur, en waar heb je allemaal al gezocht?

#3

cel-en genbiotechnologie

    cel-en genbiotechnologie


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 augustus 2007 - 15:23

ik heb gezocht op internet, en ook op engelstalige sites, maar literatuur is geen slecht idee, mss in een artikel van een wetenschappelijk tijdschrift, heb je mss enig idee in welke tijdschriften er zo een artikel zou kunnen staan, of welke boeken?

Grtz

#4

cel-en genbiotechnologie

    cel-en genbiotechnologie


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 augustus 2007 - 15:55

en om nog even terug te komen op die nogal onbeleefde eerste reactie die ik kreeg, ik ben GEEN profiteur.

• Ovalbumin 54%
Function- Nourishment; blocks digestive enzymes
• Ovotransferrin 12%
Function- Binds iron
• Ovomucoid 11%
Function- Blocks digestive enzymes
• Globulins 8%
Function- Plugs defects in membranes, shell
• Lysozyme 3.5%
Function- Enzyme that digests bacterial cell walls
• Ovomucin 1.5%
Function- Thickens albumen; inhibits viruses
• Avidin .06%
Function- Binds vitamin (biotin)
• Others 10%
Function- Bind vitamins, block digestive enzymes...


das slechts en deel van de info die ik al heb, ik zoek gewoon nog de grootte van deze eiwitten aangezien ik ze nog niet van allemaal heb!

#5

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 13 augustus 2007 - 16:55

Je zou eens kunnen kijken op de website van RCSB Protein Database. Door te zoeken op de namen van de eiwitten vind je informatie over struktuur, grootte etc. Alles met literatuurreferenties en andere doorklik-mogelijkheden.

#6

jana_CF

    jana_CF


  • >250 berichten
  • 264 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 augustus 2007 - 17:21

Ook Pubmed heeft een proteine-database:
klik

#7

jhullaert

    jhullaert


  • >1k berichten
  • 2337 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 augustus 2007 - 17:45

Toen ik even Ovalbumin opzocht kwam ik op wikipedia tegen waar staat dat het van 60% tot 65% aanwezig is in eieren ik weet niat het juist is maar het is in ieder geval anders als wat jij hebt. ik weet niet of het belangrijk is. :)
Of zou die 60% enkel eiwit zijn. en 54% + eierdooier?

Veranderd door chemaniac, 13 augustus 2007 - 17:45


#8

cel-en genbiotechnologie

    cel-en genbiotechnologie


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 augustus 2007 - 19:58

antwoord aan chemaniac:

wel, ik heb die percentages ook van wikipedia gehaald, de engelse versie ervan toch, deze percentages gelden weliswaar enkel voor het eiWIT en niet voor de dooier. ik heb al zoekwerk verricht over de eiwitten in de dooier, maar deze is zonder resultaat gebleven. kan toch niet zijn dat de dooier niks van eiwitten bevat, of heb ik dat nu zo mis op :oops:

als je toevallig de link nog weet mag je ze hier plaatsen dan zal ik de percentages eens vergelijken, alhoewel ik het verschil zeer vreemd vind aangezien de gegevens van dezelfde site afkomstig zijn.

aan de anderen: bedankt voor de links, deze zullen zeer goed van pas komen, en ik herinnerde me plots dat ik ook nog een account had op SDSC biology workbench, deze werken met dezelfde databanken (SWISSPROT,...) als NCBI
dus zal ik daar ook nog eens kijken.

allemaal bedankt voor jullie hulp. :)

Veranderd door cel-en genbiotechnologie, 13 augustus 2007 - 19:59


#9

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 13 augustus 2007 - 20:34

ik heb al zoekwerk verricht over de eiwitten in de dooier, maar deze is zonder resultaat gebleven. kan toch niet zijn dat de dooier niks van eiwitten bevat, of heb ik dat nu zo mis op :oops:

Soms is simpel nagaan waar je mee te maken hebt een hulp bij de oplossing.
Vraag wat is een dooier nu eigenlijk en wat verwacht je dan?

#10

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 14 augustus 2007 - 06:37

Kijk voor wetenschappelijke literatuur eens op http://scholar.google.com/

PS: Die "onbeleefde" eerste reactie is voor andere lezers van je vraag goed te begrijpen. Je formulering is erg cru.

#11

Hovinsj1

    Hovinsj1


  • >100 berichten
  • 125 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 augustus 2007 - 09:38

ik zou het op expasy proberen.

sjouke

Veranderd door Hovinsj1, 15 augustus 2007 - 09:39


#12

cel-en genbiotechnologie

    cel-en genbiotechnologie


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 augustus 2007 - 14:12

hmmm, er zitten dus wel degelijk eiwitten in eigeel.
kleine doorbraak in mijn zoektocht:

lipoprotein (lipovitellin of ichthulin)
pseudoglobulin (livetin of tuchtin)
mucoid (vitellomucoid)


kan iemand mij vertellen of deze info klopt?

en namen van nog voorkomende eiwitten zijn steeds welkom, want ik heb slechts deze gevonden na dagen zoeken.

grtz

Veranderd door cel-en genbiotechnologie, 15 augustus 2007 - 15:48


#13

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 15 augustus 2007 - 21:15

Ik dacht dat het simpeler zou zijn maar ik kan ook niet de eiwit samenstelling van de dooier vinden, alle tabellen geven alleen de aminozuursamenstelling.
Blijkbaar is het niet interessant of de samenstelling van de eiwitten varieert met het ei en met de tijd door bv enzymwerking ed. Persoonlijk lijkt mij de tweede optie de meest waarschijnlijke.

Zie de volgende twee links
http://www.fooddata....3&type=nutrient

http://www.cholester...m/Egg_Yolk.html

#14

Hovinsj1

    Hovinsj1


  • >100 berichten
  • 125 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 augustus 2007 - 09:21

Hier een artikel dat een scheiding en identificatie van ei-eiwitten beschrijft.

http://www.sciencedi...092e68bfd44e5a8


ik kan eventueel de pdf versie mailen.


sjouke





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures