Springen naar inhoud

bruinkleuring


  • Log in om te kunnen reageren

#1

sab_CF

    sab_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 september 2007 - 19:02

Voor een project vanuit school, zijn wij bezig met het onderzoeken van de bruinkleuring bij vruchtensappen. Er wordt gekeken naar de enzymatische en niet enzymatische bruinkleuring, maar ook naar de bruinkleuring die kan ontstaan na verhitting.
Kan iemand ons helpen met het zoeken naar juiste informatie? En hoe zouden we dit onderzoek het best kunnen uitvoeren volgens jullie(waar kunnen we aan denken (zoals temperatuur, zuurstof, licht, pH enz.)).

groetjes [|:-)]

Veranderd door sab, 06 september 2007 - 19:04


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 06 september 2007 - 19:27

Een link over enzymatische bruinkleuring met een aantal experimenten

http://www.vwo-campus.nl/vraag/646

typo ;)

Veranderd door Gerard, 06 september 2007 - 19:29


#3

sab_CF

    sab_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 september 2007 - 15:07

Bedankt! :D
Het is een goed begin.

Weet iemand misschien ook waar ik achtergrond informatie kan vinden over de maillard reactie, enzymen, aminozuren, antioxidanten en andere interessante onderwerpen.
Of kan iemand me een juiste uitleg geven over deze punten?

Ik heb al veel gevonden maar misschien kan iemand me nog een beetje verhelpen.

Groetjes!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures