Springen naar inhoud

Verschil in kookpunten tss alkanen, alkenen ..


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Astrocomix

    Astrocomix


  • >100 berichten
  • 126 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 september 2007 - 18:27

Goeiedag,


Ik ben bezig met een verklaring aan het zoeken voor het verschil in kookpunten tss alkanen, alkenen en alkylen naarmate het aantal C-stoffen stijgt in de keten. En ik vroeg me af of het inductief effect een invloed heeft. (ik weet: hoe langer de keten, hoe hoger het kookpunt). Ik weet ook dat het afhankelijk is van de molecuulmassa, ivm polariseerbaarheid... Maar ik snap het verband niet echt


Alvast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bonzai

    Bonzai


  • >100 berichten
  • 190 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 september 2007 - 20:10

Heb dit ooit is moeten maken voor schooltaak, maar zou het begot niet meer weten:) de verklaring toch niet... ik dacht ook dat ik ze hier op chemieforum om raad had gevraagd maar toch bleek het voor de leerkracht niet correct 8-[

#3

Raspoetin

    Raspoetin


  • >1k berichten
  • 3514 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 september 2007 - 21:29

Je bedoelt dus deze post?
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!

#4

Astrocomix

    Astrocomix


  • >100 berichten
  • 126 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 september 2007 - 05:46

Maar je kookpunt daalt dus naarmate de van der waals krachten of intermoleculaire krachten stijgen.

#5

TomWaits

    TomWaits


  • >25 berichten
  • 71 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 11 september 2007 - 23:05

Maar je kookpunt daalt dus naarmate de van der waals krachten of intermoleculaire krachten stijgen.

Waarom eigenlijk?

Ik kan alvast zeggen dat de vorming van tijdelijke dipolen het van der waals effect verklaart. Deze tijdelijke dipoolvorming is uiteraard het gevolg van electronenverplaatsingen binnen de molecule, waardoor er tijdelijk meer electronen aan de ene kant van de molecule aanwezig zijn dan aan de andere kant. Denk je dat dit effect dan toeneemt naarmate het aantal electronen afneemt?

Veranderd door Plutonium, 11 september 2007 - 23:50

Hitting it... by chance?

#6

Astrocomix

    Astrocomix


  • >100 berichten
  • 126 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 september 2007 - 19:05

Ik ben fout, naarmate de van der waals krachten toenemen ligt het kookpunt hoger.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures