Springen naar inhoud

zetmeel + modificatie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

tequila boy

    tequila boy


  • >1k berichten
  • 1490 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 september 2007 - 22:08

hallo medeforummers,
we hebben op school de opdracht gekregen om de zetmeelproductie eens te gaan bekijken.
we hebben hierbij de modificatie van amylosehoudend en amylosevrij zetmeel gekozen.
maar nu stuiten we meer op de vraag wat is er nu zo goed aan dat amylosevrije zetmeel (wat kan je er mee)??

bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Meleen

    Meleen


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 september 2007 - 15:18

hallo medeforummers,
we hebben op school de opdracht gekregen om de zetmeelproductie eens te gaan bekijken.
we hebben hierbij de modificatie van amylosehoudend en amylosevrij zetmeel gekozen.
maar nu stuiten we meer op de vraag wat is er nu zo goed aan dat amylosevrije zetmeel (wat kan je er mee)??

bedankt

je weet dat amylose glucosemoleculen zijn, dus suikers.

aardappelen (zowat pure zetmeel) bevatten amylose en amylopectine.

er zijn zelfs amylosevrije aardappelen, dat is gezonder, want er zit minder suikers in.

#3

tequila boy

    tequila boy


  • >1k berichten
  • 1490 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 september 2007 - 21:40

dat er amylosevrije aardappelen zijn weten we
daarom hadden we dus de vraag waarom
(voor de patat wel goed trouwens ;) )





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures