zetmeel + modificatie

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 1.490

zetmeel + modificatie

hallo medeforummers,

we hebben op school de opdracht gekregen om de zetmeelproductie eens te gaan bekijken.

we hebben hierbij de modificatie van amylosehoudend en amylosevrij zetmeel gekozen.

maar nu stuiten we meer op de vraag wat is er nu zo goed aan dat amylosevrije zetmeel (wat kan je er mee)??

bedankt

Berichten: 2

Re: zetmeel + modificatie

tequila boy schreef: hallo medeforummers,

we hebben op school de opdracht gekregen om de zetmeelproductie eens te gaan bekijken.

we hebben hierbij de modificatie van amylosehoudend en amylosevrij zetmeel gekozen.

maar nu stuiten we meer op de vraag wat is er nu zo goed aan dat amylosevrije zetmeel (wat kan je er mee)??

bedankt
je weet dat amylose glucosemoleculen zijn, dus suikers.

aardappelen (zowat pure zetmeel) bevatten amylose en amylopectine.

er zijn zelfs amylosevrije aardappelen, dat is gezonder, want er zit minder suikers in.

Berichten: 1.490

Re: zetmeel + modificatie

dat er amylosevrije aardappelen zijn weten we

daarom hadden we dus de vraag waarom

(voor de patat wel goed trouwens ;) )

Reageer