Springen naar inhoud

[scheikunde] Fosfaatbuffer


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Irene768

    Irene768


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 september 2007 - 17:40

Hallo,

Ik moet een practicum voorbereiden en moest daar een aantal vragen over beantwoorden. Het practicum gaat over lysozymbepaling in kippeneiwit. De vraag waar ik op stuitte was: waarom worden de verdunningen (die van lysozym) met fosfaatbuffer gemaakt en niet met demiwater of kraanwater? Ik dacht dat dit te maken heeft met de beÔnvloeding van de pH-waarde. De pH-waarde van 0,1 M fosfaatbuffer is namelijk 7,5 (PBS) en van demiwater en kraanwater is de pH 7. Heeft iemand een antwoord op deze vraag en klopt mijn redenering?

Vr. Gr,

Irene

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 13 september 2007 - 18:13

Het pH-verschil tussen 7 en 7,5 is niet het belangrijkste.
Ik vermoed dat je tijdens de bepaling stoffen toevoegt die de pH kunnen verlagen of verhogen, terwijl dat eigenlijk niet moet. Vandaar de buffer. Deze buffert de pH op 7,5. Kraanwater en demiwater doen dat niet. Hun bufferend vermogen is vrijwel nihil.

Ik heb geen verstand van deze bepaling, maar dit lijkt me de meest logische verklaring.

#3

Irene768

    Irene768


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 september 2007 - 18:18

Beste Marjanne,

Heel erg bedankt voor je reactie!
Nu weet ik iets meer.
Hiermee kan ik weer verder.

Gr,

Irene





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures