Springen naar inhoud

[scheikunde] Tannine in witte wijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

anoukdevierkante

    anoukdevierkante


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 september 2007 - 12:28

Hallo iedereen.
Ik heb een vraagje want ik ben voor een profielwerkstuk aan de slag met het produceren van een witte wijn die meer tannine zou bevatten dan een normale witte wijn. Dit omdat schijnt dat tannine goed is tegen hart en vaat ziekten en ook bepaalde vormen van kanker helpt te voorkomen.
Nou hebben we een manier gevonden om een witte wijn te produceren waar meer tannine in komt (als het goed is) maar nu willen wij nog aantonen DAT er meer tannine in zit, en als het mogelijk is hoeveel dat is.
Heeft iemand misschien een idee op wat voor een manier we de tannineconcentratie zouden kunnen bepalen?
ik kan namelijk niet veel vinden op internet over het antonen van tannine behalve het gebruik van ijzer(III)chloride, maar daar kun je niet mee aantonen hoeveel erin zit.
Groetjes Anouk

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures