Hallo iedereen.
Ik heb een vraagje want ik ben voor een profielwerkstuk aan de slag met het produceren van een witte wijn die meer tannine zou bevatten dan een normale witte wijn. Dit omdat schijnt dat tannine goed is tegen hart en vaat ziekten en ook bepaalde vormen van kanker helpt te voorkomen.
Nou hebben we een manier gevonden om een witte wijn te produceren waar meer tannine in komt (als het goed is) maar nu willen wij nog aantonen DAT er meer tannine in zit, en als het mogelijk is hoeveel dat is.
Heeft iemand misschien een idee op wat voor een manier we de tannineconcentratie zouden kunnen bepalen?
ik kan namelijk niet veel vinden op internet over het antonen van tannine behalve het gebruik van ijzer(III)chloride, maar daar kun je niet mee aantonen hoeveel erin zit.
Groetjes Anouk
Laatste berichten
- 23:12 speciale rel. theorie 10
- 22:57 Straatklok loopt 5 minuten voor 11
- 22:57 wig 6
- 22:36 Gravity and gravitation 4
- 22:24 [scheikunde] vraag Chemie - wat is de oplossing? 10
- 19:47 Bruine vlekken op treinaanwijzerbord 10
- 19:44 Vogels in de stad zijn goede klussers 2
- 19:12 Rood laserlicht 3
- 17:30 Herleiden afmetingen vanaf een foto 21
- 16:34 [wiskunde] Prijs Product per KG; Alternatief Inzicht 3
- 13:57 do-re-mi-fa-so vliegtuigen 9
- 13:16 geen minkowski-ruimte toch? Doe ik dit nou fout? 17
- 13:12 [natuurkunde] kroon van koning op Syracuse 10
- 10:15 2013 – Augustus Vraag 3 3
- 24 apr Vraag 2009 Juli Vraag 5 5
- 24 apr positie 2
- 24 apr Schroefdraad berekening 8
- 24 apr [scheikunde] Kan chloorgas de geleiding van elektriciteit belemmeren? 9
- 23 apr Weerfrustratie 9
- 23 apr Kunnen quantum Zonnecellen 190% quantum efficiënt zijn 3
Nieuwsberichten
- 04 mar Een nieuw soort magnetisme: altermagnetisme
- 31 okt AI kan via stem diabetes vaststellen 11
- 21 okt Einstein krijgt wéér gelijk 45
- 07 feb witter dan wit 20
- 19 jun irrigatie en de aardas