Springen naar inhoud

Chemische structuren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

B.riitt

    B.riitt


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 september 2007 - 13:23

Voor mijn Gip in de richting Sociaal- Technische Wetenschappen heb ik de chemische structuren van koolhydraten, vetten en eiwitten nodig. Wie kan mij hieraan helpen?

Mvg Britt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Alexx_CF

    Alexx_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 september 2007 - 14:30

Even google levert vaak al een hoop op ;)

#3

jhullaert

    jhullaert


  • >1k berichten
  • 2337 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 september 2007 - 16:02

ik weet dat frituurvet een ester is van glycerol met 3 zeer lange ketens. Of dit algemeen is weet ik niet (esters met zeer lange ketens alleszins wel. :) )
Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. daar ga je wel wat over vinden op google.
En koolhydraten zijn suikers (en zetmeel?) Suiker hebben de brutoformule CnH2nOnglucose is de bekendste suiker en heeft de brutoformule C6H12O6. zetmelen zijn natuurlijke polymeren van suikers (maar niet alle polymeren van suikers zijn zetmelen denk maar aan (cellulose: papier en watte))

Veranderd door chemaniac, 28 september 2007 - 16:05






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures