Chemische structuren
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 1
Chemische structuren
Voor mijn Gip in de richting Sociaal- Technische Wetenschappen heb ik de chemische structuren van koolhydraten, vetten en eiwitten nodig. Wie kan mij hieraan helpen?
Mvg Britt
Mvg Britt
-
- Berichten: 2.337
Re: Chemische structuren
ik weet dat frituurvet een ester is van glycerol met 3 zeer lange ketens. Of dit algemeen is weet ik niet (esters met zeer lange ketens alleszins wel. )
Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. daar ga je wel wat over vinden op google.
En koolhydraten zijn suikers (en zetmeel?) Suiker hebben de brutoformule CnH2nOnglucose is de bekendste suiker en heeft de brutoformule C6H12O6. zetmelen zijn natuurlijke polymeren van suikers (maar niet alle polymeren van suikers zijn zetmelen denk maar aan (cellulose: papier en watte))
Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. daar ga je wel wat over vinden op google.
En koolhydraten zijn suikers (en zetmeel?) Suiker hebben de brutoformule CnH2nOnglucose is de bekendste suiker en heeft de brutoformule C6H12O6. zetmelen zijn natuurlijke polymeren van suikers (maar niet alle polymeren van suikers zijn zetmelen denk maar aan (cellulose: papier en watte))