Springen naar inhoud

Bio-ethanol


  • Log in om te kunnen reageren

#1

MadScientist

    MadScientist


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 oktober 2007 - 15:56

Kan iemand mij vertellen hoe je van ethanol de zuiverheid kan bepalen?

Voorafgaande proces:
(-C6H10O5-)n + n H2O --> n C6H12O6

vergisting: C6H12(aq) --> C2H5OH (aq) + CO2 (aq)

1. Hoe haal je de CO2 uit dit mengsel?
2. Na destillatie: hoe bepaal je de zuiverheid van de ethanol?
3. Moeten de enzymen (pullulanase en amyloglucosidase) en evt andere verontreinigingen hier ook nog uitgehaald worden zo ja hoe?
4. moleculaire zeef nodig zo ja wat voor?

--> de amylose is afkomstig uit maďzena.

Alvast bedankt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 07 oktober 2007 - 16:09

1. Hoe haal je de CO2 uit dit mengsel?

CO2 (aq) ?
Als je dit corrigeert weet je het dan?


2. Na destillatie: hoe bepaal je de zuiverheid van de ethanol?
Wat zit er nog in na destillatie?

3. Moeten de enzymen (pullulanase en amyloglucosidase) en evt andere verontreinigingen hier ook nog uitgehaald worden zo ja hoe?
Zie vraag 2

4. moleculaire zeef nodig zo ja wat voor?
Nu enig idee?

#3

vincent1986

    vincent1986


  • >25 berichten
  • 92 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 oktober 2007 - 18:52

een hint voor zuiverheidsbepaling: kijk eens wat bedoelt wordt met een brekingsindex en hoe die gemeten wordt. Zoek de karaktistieke waarde op van ethanol en vergelijk dit met de door jouw gemeten waarde.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures