Springen naar inhoud

Enzymen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

ccc

    ccc


  • >100 berichten
  • 211 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 oktober 2007 - 15:43

Ey,

- Wat is een substraatuitputting?
- Wat zijn de voordelen en nadelen als je Haines en Lineweaver Burk transformatie gebruikt?
- Waarom moet men voor enzymconcentratie bepaling in serum een kinetische methode toepassen?
- Bij een enzymatische reactie is de pH belangrijk, maar buffer minder belangrijk. Waarom?

Veranderd door ccc, 01 november 2007 - 13:17


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

koekoek1

    koekoek1


  • >250 berichten
  • 316 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 oktober 2007 - 17:04

(Verbeteren als ik het fout zeg, want ik weet hier eigenlijk vrij weinig van af)
Een substraat is een katalysator.
Wat gebeurd er dan als het substraat uitgeput raakt?

#3

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 31 oktober 2007 - 17:21

Een substraat is het om te zetten, uhm, nou ja, substraat, beginstof.

Veranderd door FsWd, 31 oktober 2007 - 17:21


#4

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 november 2007 - 12:18

enzym = katalysator
substraat = beginstof (voor enzym reactie)
Product = eindstof (na enzym reactie)

als het substraat uitgeput is, dan daalt de enzym activiteit, zodra het substraat op is, dan ligt de activiteit plat en ontstaat er dus geen product meer.

#5

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 01 november 2007 - 19:18

- Wat zijn de voordelen en nadelen als je Haines en Lineweaver Burk transformatie gebruikt?
Is mij onbekend kun je eens vertellen hoe die werkt?

- Waarom moet men voor enzymconcentratie bepaling in serum een kinetische methode toepassen?
Met een kinetische methode bepaal je geen concentratie maar een activiteit.

- Bij een enzymatische reactie is de pH belangrijk, maar buffer minder belangrijk. Waarom?
Een enzym heeft een pH optimum voor de aktiviteit, maar om te zeggen dat dit belangrijker is dan een buffer is mij een brug te ver.
In welke context zou de buffer minder belangrijk zijn?

#6

ccc

    ccc


  • >100 berichten
  • 211 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 november 2007 - 11:39

Haines curve:

S/V ifv [S] uitzetten

Lineweaver Burk:

1/V ifv 1/[S] uitzetten

Maar Haines curve is beter dan Lineweaver Burk? Waarom?



vraag 2 over kinetische methode:

Waarom gebruik je bv geen eindpuntsbepaling?

Veranderd door ccc, 02 november 2007 - 11:42






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures