Springen naar inhoud

reactiemechanisme aspartaam


  • Log in om te kunnen reageren

#1

biertje_of_2

    biertje_of_2


  • >25 berichten
  • 39 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 31 oktober 2007 - 21:52

De functie van thermolysine in de reactie om van aspartaat en fenylalanine aspaarm te maken, is deze reactie te versnellen, maar ook om alleen de zoete variant van aspartaam te maken. Hoe is dan te verklaren dat slechts een van de beide carbonzuren van aspartaat reageert? Heeft thermolysine hier iets speciaals mee te maken. En wat is dan het mechanisme van deze koppelingsreactie?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Inmate

    Inmate


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 oktober 2007 - 22:05

thermolysine is een katalysator die alleen zal reageren met het L product van van fenylalanine. En dat smaakt zoet in tegenstelling tot reactie met de D variant...
waarom het een carbonzuur heeft gewoon te maken met de reactiviteit en die kan je afleiden door naar de zijgroep te kijken (de kws keten)

#3

biertje_of_2

    biertje_of_2


  • >25 berichten
  • 39 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 01 november 2007 - 08:50

Bestaat er dan ergens op internet een reactiemechanisme die dit weergeeft?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures