aminozuren

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 454

aminozuren

hoi mensen heeft er iemand verstand van amino zuren .stel je hebt een aminozuur maakt niet uit welke .de amino zuren zijn zowel positief als negatief(amfolyten) dus reageerd er een natriumhydroxide op de carbonzuurgroep.en een zuurgroep op de NH3 groep.maar stel je nu voor dat je eerst de natriumhydroxide hebt toegevoegd zodat je een zout krijgt.maar als je daarna bv HCl toevoegt .zou je dan weer een aminozuur hebben en een zout namelijk natriumchloride of gaat deze vlieger niet op en heb je geen aminozuur meer .bedankt voor de verdieping gr vincentcius

Berichten: 2.399

Re: aminozuren

Het is gewoon zuur base chemie. De amino groep is de base en de carbonzuur de zuur. Bij een pH van kleiner dan 5 is de amino groep geladen. Hoger dan 5 aminogroep geladen en carbonzuur geladen. Boven de 10 is de aminogroep ongeladen en alleen de carbonzuur geladen.

Reageren = alleen maar de overdracht van een proton hier. Weet niet of je dit noemt men over het algemeen niet reageren.

Berichten: 39

Re: aminozuren

Jawel, als je een zout van een aminozuur laat reageren met een sterk zuur als HCl krijg inderdaad het aminozuur ervan en bijv. natriumchoride. Dit geld voor vrijwel alle organische zuren.

Reageer