Springen naar inhoud

functie 1:10 NaCl/EDTA zoutmengsel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

nema76

    nema76


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 november 2007 - 22:09

hoi allemaal

Graag wil ik weten wat de functie 1:10 NaCl/EDTA mengsel die nodig is bij de extractie van enzymen uit tomaten

Studenten gebruiken dit enzym voor de bestudering van pektolytische enzymen op hoog - en laag-veresterd pectine

grt

nema76

Veranderd door nema76, 25 november 2007 - 22:11


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 25 november 2007 - 23:22

Bij bijna elke hit in google staat er buffer achter NaCl/EDTA waarbij ook enzym genoemd wordt.

#3

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 26 november 2007 - 18:35

In de litteratuur vindt je dat EDTA het extraheren van enzymen uit de matrix zou bevorderen, alhoewel dit nergens? echt hard wordt gemaakt.
Je zou kunnen postuleren dat EDTA het metaalion dat in de meeste enzymen is ingebouwd op de een of andere manier kan chelateren waardoor de structuur dusdanig veranderd dat het makkelijker te extraheren is.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures