Springen naar inhoud

Bier maken


  • Log in om te kunnen reageren

#1

aardbei28

    aardbei28


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 november 2007 - 12:09

Op school gaan we bier maken. We moeten met een goed idee komen voor een "nieuw" soort bier.
Wij zijn op het idee gekomen om te proberen om met ons bier een bierbuik te voorkomen of te minderen
We willen dus bier maken met zo weinig mogelijk calorieen, we weten anders niet hoe we het idee anders kunnen uitvoeren. Maar hoe kun je calorieen uit bier halen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 november 2007 - 12:36

De meeste calorieŽn verwijder je door het alcohol eruit te halen. 8-)

#3

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3324 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 28 november 2007 - 12:43

De meest simpele mannier is om je wort te verdunnen met water waardoor je brix gehalte lager wordt, dan een beetje aroma er bij (of iets van citroensap) en dan vergisten.

Op deze mannier krijgt je bier een lager alcoholpercentage (a 7 kcal per gram alcohol). De industrie is al flink bezig met deze producten (denk aan een Grolsch 2,5 lemon). wat echter wel mogelijk is, is het verbeteren van Oud Bruin.

Oud Bruin is een bier met 2 tot 2,5% alcohol een donkere kleur en zoete smaak. De zoete smaak wordt gecreŽrd door het toevoegen van caramel (E150) en suiker. Als de caramel nou wordt vervangen door kleurmout en/of een kleurstof en de suiker door zoetstoffen als bijvoorbeeld aspertaam K, sorbitol en ogliosachariden (1,6 bindingen) dan heb je een vrij nieuw product. Houd er wel rekening mee dat je gist bruikbare suikers nodig heeft en dat het maischen goed verloopt.

Maar de bierbuik komt niet zo gau door het bier maar door de vette kaas en worst die er vaak bij wordt gegeten.

hoop dat je hier mee verder komt
m.v.g.
Barry

Veranderd door ArcherBarry, 28 november 2007 - 13:07

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!


#4

aardbei28

    aardbei28


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 november 2007 - 18:59

Ja, bedankt!

#5

ArcherBarry

    ArcherBarry


  • >1k berichten
  • 3324 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 29 november 2007 - 00:14

graag gedaan, als jij of iemmand anders nog vragen hebt over bierbrouwen hoor ik ze graag.

Veranderd door ArcherBarry, 29 november 2007 - 00:15

Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.

 

Pas op! Chocolade kan je kleding laten krimpen!






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures