Springen naar inhoud

perazijnzuur


  • Log in om te kunnen reageren

#1

matthe

    matthe


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 december 2007 - 23:52

ikheb waterstofperoxide 30%
en azijnzuur 70 %
hoe maak ik
op een veilige manier !!!!!!!!
zonder ontploffingsgevaar en in een stabiele oplossing in water




een verhouding van

azijzuur 78.4 G/L
perazijnzuur 45.92 G/L
waterstofperoxide 277.76 G/L

in een can van 25 liter

graag uw reactie
Mijn dank is groot.

Veranderd door matthe, 04 december 2007 - 00:09


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 december 2007 - 07:27

Wat is hier de bedoeling van?

#3

epiphonix

    epiphonix


  • >250 berichten
  • 915 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 december 2007 - 09:03

Ik denk dat ik weet waarom de vraagsteller dit nodig heeft, ik zou eventueel ook zo'n oplossing kunnen gebruiken.

Ik ga mijn (veilige, dagelijkse) toepassing nog niet direct zeggen, maar wacht op een reactie van de vraagsteller.

P.S. matthe: bekijk eens of je echt zo'n oplossing nodig hebt, of je in een volgende stap toch gaat verdunnen en of het niet haalbaar is om te werken met die verdunde oplossing.


EDIT: het is altijd raadzaam om bij verdunningen ťťrst water in een recipiŽnt te brengen en daarna pas de te verdunnen stof.

Veranderd door epiphonix, 04 december 2007 - 09:03


#4

matthe

    matthe


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 december 2007 - 11:06

het wodt later in een systeem verdund met water ter ontsmetting van zuivel bereidingmachines
er is nu ook een complete oplossing te koop echter is vrij kostbaar
als ik het zelf eenvoudig kan maken heeft dat mijn voorkeur

#5

epiphonix

    epiphonix


  • >250 berichten
  • 915 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 december 2007 - 12:04

Ik zou het willen gebruiken om m'n bierinstallatie proper te krijgen (te ontsmetten).

Ik heb al een beetje gerekend: (Heb gerekend met huishoudazijn: 6g azijn/100g en waterstofperoxide: 35g/100g)
De uiteindelijke concentraties zijn (bij mij respectievelijk 0,5g/l en 2,9g/l)

Geplaatste afbeelding

Maar die laatste verhouding komt neer op 1. En dat lijkt me nu nťt een beetje tť toevallig.

Veranderd door epiphonix, 04 december 2007 - 12:06


#6

Peperos

    Peperos


  • 0 - 25 berichten
  • 16 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 december 2007 - 22:43

als je de concentratie in de eerste vergelijking uitdrukt in g/100 g dan kloppen de eenheden niet, je moet dan de concentratie uitdrukken in g/l. Die kan je uitrekenen aan de hand van de dichtheid.

#7

matthe

    matthe


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 december 2007 - 23:23

als je de concentratie in de eerste vergelijking uitdrukt in g/100 g dan kloppen de eenheden niet, je moet dan de concentratie uitdrukken in g/l. Die kan je uitrekenen aan de hand van de dichtheid.

snap er nog niks van .
als ik 3 liter azijnzuur 70%in H2O
in 25 liter met 30% H2O2 doe ,kom ik er dan?


[KOK]





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures