Springen naar inhoud

Parabenen in creme


  • Log in om te kunnen reageren

#1

MartineP

    MartineP


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 december 2007 - 22:15

Ik heb als HPLC project Parabenen in cremes.

In het voorschrift wordt het monster (creme) aangezuurd met zwavelzuur.

Waarom wordt dit gedaan? Heeft het iets met de vetten te maken die in cremes zitten? :oops:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

MartineP

    MartineP


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 januari 2008 - 10:40

Weet niemand waarom je zwavelzuur toevoegd voor HPLC?? :(

#3

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 21 januari 2008 - 14:14

Nou, fenol is op zichzelf al tamelijk zuur, ik denk dat men het hydroxydeel in elke naam dus wil behouden.

Veranderd door FsWd, 21 januari 2008 - 14:17


#4

keyzplayer

    keyzplayer


  • >100 berichten
  • 115 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 januari 2008 - 16:03

Uit het voorschrift maak ik op dat je de parabenen in de ethanolfase gaat extraheren. De hydroxygroep kan zuur reageren zoals FsWd al zei.

Wat gebeurt er met de hydroxygroep indien deze zuur reageert en wat zou dat voor invloed hebben op de extractie?

#5

MartineP

    MartineP


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 januari 2008 - 22:04

Oke.. Nu maakt het al heel wat duidelijk.. Had ook al zoiets in een engels chromatografie boek gelezen maar snapte het niet helemaal. Maar nu wel. Bedankt! [J]





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures