[scheikunde] Experimenten met melk

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 1

[scheikunde] Experimenten met melk

Hallo,

Ik zit in m'n laatste jaar, ik moet m'n eindwerk maken over melk.. Ik zoek nog naar proeven dat ik kan doen met melk vb de afhankelijkheid van melk bij verschillende temperaturen wanneer welke PH het heeft.. Zijn der nog mensen die proeven weten dat ik met melk kan doen?

Dankjewel

Elien

<table border='0' align='left' cellpadding='3' cellspacing='0'><tr><td padding='0' celspacing='0' align='left'><font size='1'># Moderatoropmerking</font></td></tr><tr><td id='moderator'><font size='1'>Beryllium: verplaatst naar een beter passend subforum.</font></td></tr></table>

<div class='postcolor'>

Berichten: 915

Re: [scheikunde] Experimenten met melk

Azijn (of een ander zuur) toevoegen, dan slaat het casseïne neer.

Berichten: 774

Re: [scheikunde] Experimenten met melk

Kijk even op het chemieforum. Hier staan vele experimenten met uitleg en uitwerking bij !!!

Gebruikersavatar
Berichten: 496

Re: [scheikunde] Experimenten met melk

Proeven met melk: kaas maken, yoghurt maken, lactose tolerantie, bacteriegroei bij verschillende temperaturen, aantonen van kalk enz enz..

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 5.237

Re: [scheikunde] Experimenten met melk

vet gehalte, dichtheden bij temperaturen van zeg 50 tot 0oC, witvermogen, ga zo maar door

wat voor opleiding doe je precies?
Niet geschoten is altijd mis, en te snel schieten vaak ook.
 
Ik ben intelligent want ik weet dat ik niks weet. Socrates

Gebruikersavatar
Berichten: 4.771

Re: [scheikunde] Experimenten met melk

En dan kun je mog verschillen onderzoeken tussen koeienmelk en geitenmelk...

Reageer