Springen naar inhoud

sorbinezuur-neerslag


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Marij008

    Marij008


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 januari 2008 - 01:31

Hoi,
ik heb een probleempje met een preparaat...
dat bestaat uit water en glycerol. Hier deed ik kaliumsorbaat bij als bewaarmiddel. Nou, dat is oxidatiegevoelig dus dacht ik er als anti-oxidans ascorbinezuur aan toe te voegen. Dat gaf dan bij het toevoegen plots een soort van troebele neerslag. Is dat omdat sorbinezuur neerslaat in zuur milieu? De optimale pH waarbij sorbaat werkzaam is, is nochtans pH < 3,6 dacht ik?
Dankje!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marjanne

    Marjanne


  • >1k berichten
  • 4771 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 januari 2008 - 13:10

Ik vind voor de oplosbaarheid van sorbinezuur in water: slecht tot matig (0,15 g/100 ml bij 20 įC).
Ik denk inderdaad dat het in jouw mengsel neergeslagen is na toevoeging van het ascorbinezuur.

Maar dat zegt niets over de werkzaamheid als conserveringsmiddel. De werking neemt inderdaad af als de pH hoger wordt dan ongeveer 5. Dit is echter iets heel anders dan de oplosbaarheid in water.

Veranderd door Marjanne, 11 januari 2008 - 13:10






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures