Springen naar inhoud

Hogere en lagere organische vetzuren?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

MaritT

    MaritT


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 januari 2008 - 13:44

Hallo,

Ik ben bezig met een verslag over afvalwaterzuivering. Daarbij benoem ik de 2 processen: anaeroob en aeroob.

Nou weet ik dat je bij anaeroob een afbraakproces hebt van:
Hydrolyse, Verzuring en Methaanvorming

Nou staat er bij verzuring:
Door anaerobe zuurvormende bacterien (zuurvormers) worden de hogere organische zuren omgezet in lagere organische vetzuren, methanol, waterstof (H2) en kooldioxide (CO2).

Nou snap ik niet precies wat ze met hogere en lagere organische vetzuren bedoelen.

Kan iemand mij hierover uitleg geven?

Alvast bedankt,
mvg Marit

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

epiphonix

    epiphonix


  • >250 berichten
  • 915 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 januari 2008 - 14:04

Hogere organische zuren hebben een relatief langere C-keten dan lagere organische zuren.

Verwacht nu niet een grens zoals "vanaf 20 koolstofatomen, spreken we over een hoger organisch zuur".
Een voorbeeld van een lagere organisch vetzuur is bv. boterzuur. Een hoger vetzuur is dan bv. stearinezuur.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures